8/2 Παραμένουν στις θέσεις τους στον Προμαχώνα

Να παραμείνουν στα μπλόκα, αποφάσισαν την Κυριακή (7/2),εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας (εκτόςτης Νίκαιας), μετά από πολύωρη σύσκεψη στον Τύρναβο.
Οιαγρότες εκτίμησαν ότι δεν έχει ικανοποιηθεί το παραμικρό από τααιτήματα τους, συνεπώς θα παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να αλλάξει ηστάση της κυβέρνησης.

Ησυγκεκριμένη απόφαση θα γνωστοποιηθεί σε όλα τα μπλόκα και σε τοπικέςσυσκέψεις θα αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα κλιμακώσουν τηνκινητοποίηση.
ΤηΔευτέρα (8/2) συνεδριάζουν και αι οι αγρότες από τα άλλα μπλόκα(Νίκαια, Προμαχώνα κα.) ενόψει της συνάντησης που θα έχουν με τηνυπουργό Κατερίνα Μπατζελή, την Τρίτη.
Στομεταξύ από τις 15.00 το απόγευμα της Κυριακής, οι αγρότες των Σερρώνξανάκλεισαν το Τελωνείο του Προμαχώνα,  που είχαν αφήσει ανοιχτό απόχθες το βράδυ.
Οπρόεδρος των "Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Αλιστράτης", Γ. Κασάπογλου,τόνισε ότι ο Προμαχώνας θα παραμείνει κλειστός μόνο για τα φορτηγά, ενώτα ΙΧ επιβατικά οχήματα και τα λεωφορεία θα περνούν ελεύθερα. 
Στηναυριανή,  συνάντηση των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα, στη Νίκαια,συμμετέχουν δεκαοκτώ σύλλογοι αγροτών, μεταξύ αυτών, και οι αγρότες απότο μπλόκο της Δοϊράνης στο Κιλκίς, που το περασμένο Σάββατοσυναντήθηκαν στο Άγκιστρο Σερρών και συναποφάσισαν την διεκδίκηση εννέακοινών αιτημάτων.
Τα αιτήματα τους είναι τα εξής::
-Ο μη διαχωρισμός των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη,
-Η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα,
-Η προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα,
-Η σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των ‘’νόμιμων’’ και ‘’παράνομων’’ παρακρατήσεων,
-Ημείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια καιμηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίωντης ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων,
-Το πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων,
-Ηπλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου απόόλους τους φυσικούς κινδύνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θαεπιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του,
-Η μη φορολόγηση στα χωράφια και
-Ημείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τιςγυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τοναποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστηςαγροτικής σύνταξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *