8/4 Εγκαίνια για το αιολικό πάρκο Σιδηροκάστρου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια για το αιολικό πάρκο Σιδηροκάστρου με την παρουσία πλήθος φορέων και του προέδρου του ομίλου Μυτιληναίου.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου σε δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο Σιδηροκάστρου με ομιλητή τον πρόεδρο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών, Μυτιληναίος Α.Ε, κ. Μυτιληναίο έγινε ενημέρωση των φορέων για την επένδυση των 20εκ. ευρώ του ομίλου.
Λίγο αργότερα μετέβησαν όλοι μαζί στο αιολικό πάρκο όπου και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, κ. Μακάριο.
Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο Νομάρχης Σερρών και πλήθος Βουλευτών που τόνισαν την σημαντικότητα της επενδυτικής επιλογής του κ. Μυτιληναίου. Όπως δήλωσαν όλοι τους η επένδυση αποτελεί αναπτυξιακό έργο για την περιοχή.
Ο κ. Μυτιληναίος στην ομιλία του διαμαρτυρήθηκε για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους επενδύσεις στην Ελλάδα. Όπως είπε, αν ξεμπλοκάρει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί σύντομα και η 2η φάση της επένδυσης που προβλέπει ακόμα 40 ανεμογεννήτριες σε μια επένδυση που θα φτάνει τα 35εκ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης η επένδυση θα περιλαμβάνει 60 ανεμογεννήτριες συνολικής δυναμικότητας 50MW και συνολικού κόστους 55 εκ. ευρώ.
Τέλος ο κ. Μυτιληναίος έδειξε το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας που προεδρεύει υπόσχοντας ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή μιας παιδικής χαράς μέσα στην πόλη του Σιδηροκάστρου και ενός στεγάστρου στην παιδική κατασκήνωση της Μητρόπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *