9/1 Αναδιπλώθηκε ο Μακάριος για τα 2 εκ. ευρώ για τις ζημιές στο μοναστήρι

Σε αναδίπλωση των όσων αρχικά δήλωσε για το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου Σερρών,  προχώρησε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Μιλώντας ο ίδιος την Τρίτη στο τηλέ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (4/1) και στη δημοσιογράφο Λία Μαυρίδου, είχε χαρακτηρίσει «υπερβολικό» το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό μοναστήρι, επισημαίνοντας με νόημα πως «με τα χρήματα αυτά, κατασκευάζω δύο μοναστήρια».
«Οι εκτιμήσεις δεν έγιναν επιπόλαια, ούτε στο πόδι. Ειδικοί αρχιτέκτονες έδωσαν το νούμερο αυτό και ας μη ξεχνάμε πως μιλάμε για αποκατάσταση μιας ολόκληρης πτέρυγας ενός νυζαντινού μοναστηριού. Η επιφάνεια που πρέπει να αποκατασταθεί είναι 2.500 τετραγωνικά» ήτανη απάντηση του μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

«Έχει αλλάξει άρδην η καθημερινότητά μας. Ένας πνευματικός ηγέτης δεν θα έπρεπε να μιλάει έτσι, αλλά να στηρίξει με το λόγο του την αδελφότητα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες ώρες που περνάμε» σχολίασε από την πλευρά της η ηγουμένη Φεβρωνία, γεγονός που οδήγησε τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου να αναδιπλωθεί και να δηλώσει την Παρασκευή (7/1) στα τοπικά ΜΜΕ : «Προφανώς η ηγουμένη γνωρίζει περισσότερα και να έχει δίκαιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *