9/12 Παίρνουν τα … «όπλα» στο Σιδηρόκαστρο για τον «Καποδίστρια 2»

Παίρνουν τα … «όπλα» στο Σιδηρόκαστρο για τον «Καποδίστρια 2» και το σχέδιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) που προτείνει διεύρυνση του δήμου μονάχα με τις κοινότητες … Προμαχώνα και Αγκίστρου.

Την ίδια ώρα το ΙΤΑ προτείνει τη συνένωση των δήμων Κερκίνης και Πετριτσίου με τον δήμο Ηράκλειας.

«Είμαστεκατηγορηματικά αντίθετοι στην συγκεκριμένη πρόταση. Ζητούμε καιδιεκδικούμε έναν μεγάλο και ισχυρό δήμο, στα όρια της παλαιάς επαρχίαςΣιντικής, με  έδρα το Σιδηρόκαστρο, που ιστορικάείναι το κέντρο της περιοχής. Η πρόταση του ΙΤΑ μας υποβαθμίζει και μαςαπαξιώνει. Ασφαλώς και ισχύει το παλαιότερο ψήφισμα του Δ.Σ και βέβαιαδεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» δήλωσε στο infoserres.gr o δήμαρχος Αθανάσιος Σπάσης.

Σύμφωναμε πληροφορίες ήδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων φορέωντου δήμου Σιδηροκάστρου και όλων των πρώην δημάρχων, όπου αποφασίστηκεη χάραξη κοινής γραμμής, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγέςστην πρόταση του ΙΤΑ. Παρόμοια σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε και μεβουλευτές του νομού, που έδειξαν να συμμερίζονται τις ανησυχίες τηςτοπικής κοινωνίας. Περισσότερες λεπτομέρειες της σύσκεψης δεν έγιναν γνωστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *