9/2 Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τελετή κοπής της πατροπαράδοτης Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, για το καλό του Νέου Έτους 2006.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 11.30′ π.μ, στην οικογενειακή ταβέρνα «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», στο Σιδηρόκαστρο.

Στην τελετή, ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιττα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ,κ. Μακάριος, παρουσία του Δημάρχου Σιδηροκάστρου κ. Αθανασίου Σπάση και της συζύγου του. Έψαλλαν τα μέλη της Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Σπόντα.

Τυχερός ήταν ο κ. Αθανάσιος Σκάσης στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το νόμισμα της βασιλόπιττας. Στα ατομικά βασιλοπιτάκια, που μοιράστηκαν στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου, που κατέκλυσαν ασφυκτικά την ταβέρνα, η τύχη ευνόησε τον κ. Νικόλαο Καλαϊτζή, μαέστρο της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας του Συλλόγου. Το τυχερό νόμισμα αντιστοιχούσε με ένα πανέμορφο πορτατίφ, προσφορά του καταστήματος VΙCKO, στο Σιδηρόκαστρο, το οποίο διευθύνει ο κ. Γεώργιος Στιβασάρης.

Μετά την τελετή, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ,Μακάριος συνεχάρη τον Σύλλογο και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τη Βυζαντινή – Εκκλησιαστική Χορωδία» ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά με επιτυχείς εμφανίσεις. Σε σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος κ, Σπάσης κατέθεσε την ικανοποίηση του για την όλη πορεία του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία αποτελεί «πρεσβευτή» του Σιδηροκάστρου, στις εμφανίσεις της εκτός ορίων του Δήμου, Τόνισε μάλιστα ότι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στη δραστήρια διοίκηση του Συλλόγου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Σπυριδάκης ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Δήμαρχο, όσο και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που τίμησαν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση και συνέβαλαν στην απόλυτη επιτυχία της, Έδωσε μάλιστα έμφαση στο γεγονός ότι η αθρόα προσέλευση όλων θα τονώσει το ηθικό της διοίκησης στην ενεργοποίηση και οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων. Γνωστοποίησε μάλιστα τη εμφάνιση της Χορωδίας στην εκδήλωση μνήμης για τον Αναστάσιο Παλατίδη, στις 12 Φεβρουαρίου, καθώς και τη συμμετοχή σε χορωδιακό Φεστιβάλ, στη Θεσσαλονίκη, στις 1% Μαρτίου.

Ακολούθησε συνεστίαση για σύσφιγξη των καλών σχέσεων, ανάμεσα στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου. Η υπέροχη και ζωντανή μουσική" και η εξαιρετική κουζίνα, καθώς και η πρωτοφανή διάθεση των μελών και των φίλων του Συλλόγου για διασκέδαση, που κράτησε μέχρι τις 4 το απόγευμα ήταν τα στοιχεία που έγιναν αιτία να στεφθεί η όλη εκδήλωση με απόλυτη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *