9/5 ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ηλία Ακριτίδη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαΐου στην έδρα του φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, στην Κερκίνη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι των παραλίμνιων Δήμων, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης, του τμήματος Αλιείας και των αλιέων της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η έναρξη νέων διαδικασιών αδειοδότησης αλιείας, με γνώμονα τον αριθμό αδειών που μπορεί η λίμνη να εξυπηρετήσει.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα στη λίμνη Κερκίνη, αναδείχθηκε αυτό της καθαριότητας, αφού δεν υπάρχει σχετικό κονδύλιο. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί ενίσχυση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εάν αυτό δεν επιτευχθεί, να εξετασθούν οι εναλλακτικές λύσεις:
– οικονομική ενίσχυση από τους Δήμους Κερκίνης, Ηράκλειας, Πετριτσίου και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών,
– διεξαγωγή περιβαλλοντικών εκδρομών Γυμνασίων και Λυκείων στη λίμνη, με σκοπό την καθαριότητα περιμετρικά και
– εθελοντική βοήθεια των ψαράδων για τον καθαρισμό της λίμνης εσωτερικά.
Επιπλέον, αποφασίσθηκε να τοποθετηθούν σημαδούρες για τον καθορισμό των μονοπατιών μέσα στη λίμνη, που θα υποδεικνύουν τη διαδρομή της ξενάγησης και θα αποτρέπουν την ενόχληση των πουλιών κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.
Ένα από τα ζητήματα που επίσης τέθηκαν στη σύσκεψη, ήταν και αυτό της αστυνόμευσης, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν άδεια, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιόδους απαγόρευσης.
Τέλος, διαπιστώθηκε ότι κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση της στάθμης το ανώτερο στα 36 μέτρα, με δεδομένο ότι το ύψος του αναχώματος είναι 39 μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *