9/6 ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

 


Απίστευτο. 360 κιλά τεμαχισμένα αλλοιωμένα κοτόπουλα, από τη γειτονική Βουλγαρία, που προορίζονταν για την αγορά της Νιγρίτας, Κατασχέθηκαν στο τελωνείο του Προμαχώνα.
Το πρωί της Παρασκευής (8/6), ο τυχαίος έλεγχος των ανδρών της συνοριακής φύλαξης, στο λευκό φορτηγάκι, που δεν διέθετε σύστημα ψύξης (φωτό), απέτρεψε το φτάσει στο τραπέζι μας, η διατροφική «βόμβα».Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Προμαχώνα, Κωνσταντίνος Πάσχος, ήταν κατηγορηματικός : «Το τεμαχισμένο κρέας από κοτόπουλο, είχε ήδη αρχίσει να αλλοιώνεται. Το φορτηγό δεν διέθετε σύστημα ψύξης και η θερμοκρασία ήταν περιβάλλοντος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήταν πλέον επικίνδυνο και επιβλαβή για την αγορά. Ήδη έπαθαν υδρόλυση που είναι επιβλαβή για τη δημόσια υγεία» δήλωσε συγκεκριμένα στο  infoserres.gr.
Μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε, έχουν σταματήσει οι τακτικοί κτηνιατρικοί έλεγχοι στον Προμαχώνα, αφού θεωρητικά οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας, εφαρμόζουν τους αυστηρούς κανονισμούς για την ασφάλεια τροφίμων. Το συγκεκριμένο όμως περιστατικό, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Τα 360 κιλά τεμαχισμένα κοτόπουλα, με εντολή των κτηνιατρικών αρχών του τελωνείου Προμαχώνα, οδηγήθηκαν στον κλίβανο των σφαγείων της «ΡΟΥΠΕΛ Α.Ε» στο Χορτερό, όπου και καταστράφηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *