9/8 Έρχεται βροχή Αστεριών το βράδυ της Παρασκευής

Με μια διαφορετική βροχή θα υποδεχθούμε το Σάββατο όσοι κοιτάξουμε τον ουρανό μεταξύ 12-13 Αυγούστου, περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Εκατοντάδες διάττοντες αστέρες -γνωστοί ως Περσείδες- θα δημιουργήσουν για μια ακόμη χρονιά ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο.

Tο φαινόμενο έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου και διαρκεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η καλύτερη ώρα παρακολούθησής τους θα είναι στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν το φαινόμενο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η παρατήρησή τους θα είναι εύκολη ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού.

Όσο πιο σκοτεινό θα είναι το μέρος της παρακολούθησης τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι και το οπτικό αποτέλεσμα, συμβουλεύουν οι επιστήμονες, που περιμένουν με ανυπομονησία το 2028- τότε αναμένεται «βροχή» 1.000 αστεριών την ώρα, καθώς η Γη θα διέλθει για περίπου 60.000 χιλιόμετρα από τον πυρήνα της σκόνης του κομήτη που ευθύνεται για το φαινόμενο των πεφταστεριών.

Η εμφάνιση των λεγόμενων Περσειδών οφείλεται στον κομήτη Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος περνάει κοντά στον Ήλιο περίπου κάθε 130 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *