13/7 ”Νοιάζεται για χρήμα και εξουσία η Χριστονύμφη”

Αντεπίθεση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου με νέες βολές κατά του Σάμου

«Μήπως η μοναχή Χριστονύμφη ήθελε να ζει μόνο για τα χρήματα και για τη δόξα της εξουσίας», διερωτάται για την ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, σε (νέα) ιδιόχειρη επιστολή του, προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αυτή τη φορά (12/7).



Στην ίδια επιστολή, ο μητροπολίτης Μακάριος, επιτίθεται και κατά του πληρεξούσιου δικηγόρου του ηγουμενοσυμβουλίου, Διονύση Πελέκη, για τα όσα σε βάρος του υποστήριξε, σε γραπτή αναφορά (5/7) προς τον Εισαγγελέα Σερρών. Ο ίδιος, αφήνει και υπονοούμενα για τη συγγενική ιδιότητα του συγκεκριμένου δικηγόρου, με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.
Στην ίδια επιστολή, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, ζητάει από τον μητροπολίτη Σάμου, Ευσέβιο, αλλά και από την αδελφότητα να του επιστρέψουν τα κειμήλια των προκατόχων του, μητροπολιτών Βασιλείου και Ιωάννη. «Όλοι μιλούμε για τα κειμήλια που μας άρπαξαν οι Βούλγαροι και ζητούμε την επιστροφή τους. Τι θα γίνει με τα κειμήλια του μακαριστού μητροπολίτου Βασιλείου , τα οποία μετά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μητροπολίτου Ιωάννου, τα έλαβε ο μητροπολίτης Σάμου. Πέντε χρόνια επιμένω να επιστραφούν στη θέση τους» τονίζει με νόημα, στην επιστολή του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *