13/10 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ Η ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ

Από τον Προμαχώνα (φωτό), ξεκίνησε η εξιχνίαση της υπόθεσης λαθρεμπορίας με εικονικές εξαγωγές εμπορευματικών φορτίων στα Σκόπια, στην οποία εμπλέκονται δέκα υπάλληλοι του τελωνείου Ευζώνων.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων εντόπισαν στην περιοχή του Προμαχώνα δύο φορτηγά με Βούλγαρους οδηγούς που είχαν προορισμό τη γειτονική χώρα. Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τα φορτηγά μετέφεραν κινέζικα προϊόντα, τα οποία όμως σύμφωνα με τα παραστατικά έγγραφα φαίνονταν ότι είχαν εξαχθεί στα Σκόπια την ίδια ημέρα από το τελωνείο Ευζώνων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» (28/9) από τη μέχρι στιγμής έρευνα που διενεργεί προσωπικά η εισαγγελέας Κιλκίς, Ειρήνη Χρυσογιάννη προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους συγκεκριμένους τελωνειακούς και ήδη τέσσερις απ΄ αυτούς με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών μετακινήθηκαν από το μεθοριακό σταθμό σε άλλες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή έχει διαταχθεί από Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων ήδη αναζητείται ένας Βούλγαρος ο οποίος εμφανίζεται ότι είναι ο υπεύθυνος για τη διαμετακόμιση των 92 φορτίων με κινέζικα προϊόντα στα Σκόπια.

Ωστόσο οι μοναδικές χειροπιαστές αποδείξεις που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές είναι τα δύο φορτηγά που εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή του Προμαχώνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπεύθυνος του αρχείου του τελωνείου, ο οποίος θεωρείται και ο βασικός ύποπτος για την «εξαφάνιση» όλων των παραστατικών για τα επίμαχα φορτία, στο παρελθόν είχε καθίσει στο εδώλιο συγκατηγορούμενος με γνωστό «επιχειρηματία», ο οποίος βρίσκεται σήμερα στις φυλακές για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, ενώ πρόσφατα φέρεται ότι απέκτησε και σχέσεις… κουμπαριάς με το φυγόποινο αδελφό του.
«Εάν όλα τα φορτηγά πραγματικά μετέφεραν κινέζικα, το κέρδος ήταν περίπου 20.000 ευρώ για κάθε φορτίο. Στην περίπτωση που είχαν τσιγάρα, μιλάμε για διαφυγόντες δασμούς που αγγίζουν ακόμη και τις 700.000 ευρώ για κάθε εικονικό πέρασμα από το τελωνείο», είπε χαρακτηριστικά στέλεχος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων , στην ίδια εφημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *