24/10 Το Δ.Σ της ΕΠΣ Σερρών ανακοινώνει:

Το Δ.Σ της ΕΠΣ Σερρών στη συνεδρίαση της 16/10/2007 συμπλήρωσε το άρθρο 14 της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α΄, Β΄ και Γ΄ και κατηγορίας περιόδου 2007-2008 , που έχει ως εξής:


14. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
            Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει ως εξής:
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Ισχύουν όσα καθορίζονται στο άρθρο 20 του ΚΑΠ.
1.- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το Πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους Α΄ και Β των δεκατεσσάρων (14) ομάδων, σύνολο 28, με τον παρακάτω τρόπο:
Α) Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων του ιδίου ομίλου προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5,6,7 και 8 του άρθρου 20 του ΚΑΠ.
Έτσι σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1 μέχρι 14 (κανονική περίοδος).
Στη συνέχεια γίνεται η οριστική κατάταξη των ομάδων και στους δύο (2) ομίλους από την 1 η μέχρι και την 28η θέση ως εξής:
α) Οι πρώτες τέσσερις (4) ομάδες κάθε ομίλου συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού ( playoffs) στην ανώτερη κατηγορία. Σύνολο οχτώ (8) ομάδες.
β) Οι υπόλοιπες ομάδες, θα καταταγούν σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 14 του άρθρου 20 του ΚΑΠ. (Δηλαδή θα γίνει ένας αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισοπάλου αποτελέσματος θα δοθεί ημίωρος παράταση και αν χρειασθεί πέναλτι),
προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ενιαία κατάταξη μέχρι και την 28η θέση.
γ) Οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης και των δύο (2) ομίλων της Α΄ Ερασ/κής Κατηγορίας υποβιβάζονται κατευθείαν στην Β΄ Ερασ/κή Κατηγορία.
δ)Σε περίπτωση όμως υποβιβασμού ομάδων μας από τη Δ΄ Εθνική στο τοπικό Πρωτάθλημα τότε θα υποβιβασθεί και ανάλογος αριθμός ομάδων από την Α΄ στη Β΄ και από τη Β΄ στη Γ΄ αντίστοιχα, από την τελική ενιαία κατάταξη των δύο (2) ομίλων της Α΄, και των τριών ομίλων της Β΄.
Α ΦΑΣΗ PLAYOFFS
Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες υποχρεωτικά και τρίτο αν χρειασθεί, αντίστοιχα με τις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 4 η και 3η σε κάθε όμιλο όχι του ιδίου ομίλου, αρχίζοντας τον πρώτο αγώνα με έδρα την ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Εάν στους δύο αυτούς αγώνες μια ομάδα κάνει δύο νίκες, τότε προκρίνεται στην επόμενη φάση, χωρίς να γίνει ο 3 ος αγώνας. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει 3ος αγώνας στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
Προκρίνεται για την επόμενη φάση η ομάδα που θα συγκεντρώσει στην περίπτωση αυτή περισσότερους βαθμούς και στους τρεις αγώνες και σε περίπτωση ισοβαθμίας κριτήριο λαμβάνεται η διαφορά των τερμάτων που έχει κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.
Αν οι ομάδες έχουν ίσους βαθμούς και ίσα τέρματα τότε θα ακολουθηθεί η διάταξη της παργρ. 9 του άρθρου 20 του ΚΑΠ. (παράταση μισής ώρας, πέναλτυ κλπ).
Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει η σχετική διάταξη της παραγρ. 18 του άρθρου 20 του ΚΑΠ αναφορικά με τα εκτός έδρας τέρματα που λογίζονται διπλά.
Στην επόμενη φάση προκρίνονται τέσσερις (4) ομάδες.
Έτσι θα έχουμε:
Α1 – Β4 =Ν1
Β1 – Α4 =Ν2
Α2 – Β3 =Ν3
Β2 – Α3= Ν4
Β΄ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS
Συμμετέχουν οι τέσσερις (4) ομάδες των ζευγαριών που προκρίθηκαν από την προηγούμενη Φάση (Ν1, Ν2,Ν3, Ν4)
Ο τρόπος αγώνων που θα δώσουν οι ομάδες αυτές ισχύουν ακριβώς αυτά που ισχύουν στην Α΄ ΦΑΣΗ των playoffs.
Στη φάση αυτή όμως, ανεξάρτητα τη θέση που κατέλαβαν στην κανονική περίοδο, υποχρεωτικά θα αγωνισθούν, αποκτώντας πλέον πλεονέκτημα έδρας ο Ν1 και ο Ν2, ως εξής:
Ν1-Ν4
Ν2-Ν3
Τα έσοδα και τα έξοδα και στις δύο φάσεις ανήκουν στη γηπεδούχο ομάδα.
Γ΄ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS
Το ζευγάρι των νικητών που θα προκύψει από την προηγούμενη φάση θα συμμετάσχει στην τελική διαδικασία για την άνοδο στη Δ΄ Εθνική Ερασ/κή.
Στη φάση αυτή θα γίνει ένας αγώνας σε γήπεδο που θα ορίσει το Δ/Σ της ΕΠΣ Σερρών. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα δοθεί ημίωρος παράταση και αν χρειασθεί πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.
Ο νικητής της φάσης αυτής ανέρχεται στη Δ΄ Εθνική Ερασ/κή Κατηγορία
Τα έσοδα και τα έξοδα στη φάση αυτή είναι από μισά.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Υποβιβάζονται στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία κατευθείαν οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης και των δύο (2) ομίλων της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Σε περίπτωση όμως υποβιβασμού ομάδων μας, που αγωνίζονται στη Δ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, στην Α΄ τοπική Ερασιτεχνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζεται και ανάλογος αριθμός ομάδων από την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία στη Β΄ Ερασιτεχνική και αντίστοιχος αριθμός ομάδων από τη Β΄ Κατηγορία στη Γ΄ Κατηγορία, από την ενιαία τελική βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου των δύο ομίλων της Α΄ Κατηγορίας και των τριών ομίλων της Β΄ Κατηγορίας.
Μετά τον προβιβασμό και υποβιβασμό, οι ομάδες της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας την περίοδο 2008-2009 θα παραμείνουν 28.

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τρεις ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων (σύνολο 48), ως εξής:
Α) Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ιδίου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκηση προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού ) κατά τα κατωτέρω ισχύουν οι παργρ. 4,5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του ΚΑΠ. Έτσι σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1-16 (κανονική περίοδος).
Β΄.- Θα ανέλθουν στην Α΄ Ερασ/κή Κατηγορία τέσσερις (4) ομάδες
α.-Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες των τριών ομίλων ανέρχονται κατευθείαν στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.( σύνολο 3).
β.- Η τέταρτη ομάδα θα είναι αυτή που θα προκύψει ύστερα από αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την δεύτερη (2η) θέση σε κάθε όμιλο .( Άρθρο 20 του ΚΑΠ)
Στην περίπτωση αυτή όλα τα έσοδα και έξοδα είναι από μισά.   
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Υποβιβάζονται από τη Β΄ Κατηγορία στη Γ΄Ερασιτεχνική κατηγορία από την τελική ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β΄ Ερασ/κής των τριων ομίλων (άρθρο 20 παργρ. 15) οι πέντε (5) τελευταίες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης των ομάδων της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Σε περίπτωση όμως υποβιβασμού ομάδων της Δ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στην Α΄ τοπική κατηγορία τότε θα υποβιβασθεί και ανάλογος αριθμός ομάδων από από τη Β΄ Κατηγορία στη Γ΄ κατηγορία, από την τελική ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
 Μετά τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό των ομάδων της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και την άνοδο των ομάδων από τη Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία καθώς και τον υποβιβασμό από την Α΄ στη Β΄ , οι ομάδες της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας την περίοδο 2008-2009 να παραμείνουν 48.

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α΄ και β΄ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων του ιδίου ομίλου προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5,6,7 και 8 του άρθρου 20 του ΚΑΠ.
1.- Ανέρχονται από τη Γ΄ Κατηγορία στη Β΄ κατηγορία εξ (6) ομάδες
α.- οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες των τεσσάρων (4) ομίλων (πρωταθλήτριες) ανέρχονται κατευθείαν στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.
β.- Οι άλλες δύο (2) ομάδες θα είναι αυτές που θα προκύψουν ύστερα από αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση σε κάθε όμιλο.
Οι αγώνες κατάταξης στην περίπτωση αυτή θα γίνουν ως εξής:
Η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η Θέση του 1ου Ομίλου θα αγωνισθεί με την ομάδα που θα καταλάβει τη 2 η θέση του 2ου ομίλου και η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση του 3ου ομίλου θα αγωνισθεί με την ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση του 4 ου ομίλου.
Οι δύο ομάδες με θετικό αποτέλεσμα ανέρχονται κατευθείαν στη Β΄ κατηγορία.
Οι ηττημένοι αγωνίζονται εκ νέου προκειμένου να καταταγούν για την 7η και 8η θέση της τελικής ενιαίας κατάταξης και των τεσσάρων ομίλων της Γ΄ Κατηγορίας.
 Αντίστοιχα με τον ίδιο τρόπο θα αγωνισθούν και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3 η θέση σε κάθε όμιλο, με μόνη διαφορά ότι οι ομάδες με θετικό αποτέλεσμα και αυτές με αρνητικό θα αγωνισθούν εκ νέου προκειμένου να γίνει η ενιαία κατάταξη και των τεσσάρων ομίλων και για τις θέσεις από 9η μέχρι και τη 12η.
΄Ολοι οι προαναφερόμενοι αγώνες θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα, με ημίωρη παράταση και πέναλτι, αν χρειασθεί, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.
΄Όλα τα έσοδα και έξοδα στην περίπτωση αυτή θα είναι από μισά.
ΔΙΑΦΟΡΑ

 Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες, που υποχρεούνται σε αγώνες πλέι-οφς ή αγώνων κατάταξης αρνούνται αδικαιολόγητα κατά την κρίση της διοργανώτριας, να πάρουν μέρος σ΄ αυτόν τον αγώνα, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παργρ.17 του άρθρου 20 του ΚΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *