9/11 Η Διαδικασία της εκλογής

«Κορυφαία δημοκρατική διαδικασία» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Αθανασάκης την ανοικτή ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή προέδρου του Κινήματος και απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών. Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν δυσκολίες για το εγχείρημα, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά καθώς έχουν προβλεφθεί και τα πιο ακραία σενάρια πιθανών αντιξοοτήτων (πτώση δικτύου ΟΤΕ κ.λπ)

Τέλος, ως προς το κόστος της διαδικασίας, ο κ. Αθανασάκης, παραδέχθηκε ότι θα είναι υψηλό (προμήθεια υπολογιστών, χειριστές, εφαρμογή λογισμικού, δίκτυα κ.α), αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει αναλυτικά μετά το πέρας της ψηφοφορίας.
Τόσο ο κ. Αθανασάκης όσο και ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης διαβεβαίωσαν ότι «θα αποτυπωθεί επακριβώς η βούληση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και πως
εφόσον κάποιος επιχειρήσει να διπλοψηφίσει θα βρεθεί πάραυτα και θα κινηθούν οι σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του, ενώ θα δημοσιοποιηθεί το όνομα του. Επεσήμαναν δε ότι ακόμη και αν πέσει το on line σύστημα η λαθροχειρία θα εντοπιστεί μετά την ολοκλήρωση διαδικασίας.
Στην διαδικασία συμμετέχουν ενεργά ως μηχανισμός υποστήριξης 34 χιλιάδες άτομα, στα 1491 εκλογικά κέντρα, όπου στήνονται μία ή περισσότερες κάλπες. Πάντως, ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί οριστικά ο αριθμός των καλπών. Το σύνολο των μελών και φίλων του ΠαΣοΚ που ανακοίνωσε ο κ. Ανωμερίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία εκκαθάρισης των μητρώων, ανέρχονται σε 974.952, εκ των οποίων 347.991 μέλη και 626.675 φίλοι του Κινήματος, ένα αποτέλεσμα ωστόσο το οποίο έχει απόκλιση περίπου 300 ατόμων στο άθροισμα.
– Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν: Κάθε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να πάρει μέρος και να εγγραφεί ακόμη και την Κυριακή.
– Που ψηφίζει κανείς; Προτιμητέο σε εκλογικά κέντρα δημοτικής του οργάνωσης. Έχουν στηθεί 3000 περίπου κάλπες σε 1491 εκλογικά κέντρα. Μπορεί όμως σε όποια περιοχή βρίσκεται, στο πλησιέστερο εκλογικό κέντρο το οποίο μπορεί να δει μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΟΚ ( www. pasok.gr ) ή του τηλεφωνικού κέντρου 210.3896600.
– Τι απαιτείται; Για κάθε Έλληνα πολίτη, απλώς η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και η συμπλήρωση μια φόρμας με την οποία θα εγγράφεται στη λίστα μελών ή φίλων του ΠΑΣΟΚ καθώς η καταβολή 2 ευρώ. Για μετανάστες ή πολίτες μελών εκτός ΕΕ απαιτείται επίδειξη διαβατηρίου.
– Πως ψηφίζουν; Θα παραλάβουν 3 ψηφοδέλτια, ένα για κάθε υποψήφιο. Ως εκ τούτου, αρκεί να ρίξουν το ένα από αυτά στην κάλπη και να μην βάλουν σταυρό προτίμησης, αλλιώς το ψηφοδέλτιο θα θεωρηθεί άκυρο.
– Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα; Θα ανακοινώνονται στη Χ. Τρικούπη ανά 25% και οι υπεύθυνοι, ευελπιστούν ότι περίπου 2 ώρες μετά την δύση του ηλίου θα έχουν εκδοθεί τα τελικά, πλην των αποδήμων και κάποιων απομακρυσμένων περιοχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *