20/11 Στο “τσαφ” γλίτωσε το Σιδηρόκαστρο την πλημμύρα

Λόγω των νερών που κατέβασε ο Κρουσοβίτης

Στο παρά ένα γλύτωσε το Σιδηρόκαστρο από πλημμύρα! Την Κυριακή (18/11) ο χείμαρρος που διασχίζει την πόλη λόγω των βροχοπτώσεων κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού και εάν η δημοτική αρχή δεν είχε προλάβει, ένα  24ωρο νωρίτερα, να καθαρίσει τις φερτές ύλες από την κοίτη του, – από την γέφυρα ως το νησάκι –  η πόλη θα είχε πλημμυρίσει.


Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν στο διάβα τους ό,τι έβρισκαν στον δρόμο τους, γεφυράκια, κορμούς δένδρων και μεγάλες πέτρες.  Αυτή την φορά το Σιδηρόκαστρο γλύτωσε, αλλά υπάρχει ανησυχία  για το τι θα γίνει την επόμενη!
Τα τελευταία χρόνια ο Κρουσοβίτης λόγω των καιρικών αλλαγών, κατεβάζει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες νερού – και μαζί του φερτές ύλες – προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.
Ο καθαρισμός της κοίτης του Κρουσοβίτη, που γίνεται κάθε χρόνο, αποτελεί μια προσωρινή λύση, καθώς πολύ σύντομα ξαναγεμίζει με τις φερτές ύλες που κατεβάζει.  Χρειάζεται ολοκληρωμένη μελέτη διευθέτησης του χειμάρρου με την συνεργασία του δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών, όπως το Δασαρχείο και την Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *