27/12 Παραίτηση με βολές από τον Σωτήρη Αβράμη

Με βολές κατά της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Σιδηροκάστρου, παραιτήθηκε ξαφνικά προχθές ο πρόεδρός της κ. Σωτήρης Αβράμης.
Η παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο, ήρθε λίγες ημέρες πριν γίνουν αλλαγές αντιδημάρχων και πολύ πιθανό και του ιδίου και πριν αλλάξει σχήμα η επιχείρηση από δημοτική σε Ανώνυμη Εταιρεία σύμφωνα με το νόμο. 

Ο κ. Αβράμης ως αιτία της παραίτησης του θεωρεί το σημερινό σχήμα διοίκησης της επιχείρησης την οποία κατηγορεί ότι αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω εξέλιξη της και δεν συμβάλει στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό.
Όπως αναφέρει:
 Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή μου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Σιδηροκάστρου.
Η αιτία της παραίτησής μου οφείλεται στο ότι το σημερινό σχήμα Διοίκησης της αμιγούς δημοτικής επιχείρησης αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω εξέλιξή της και δεν συμβάλει στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της.
Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να ευχαριστήσω για την επιλογή και ανάθεση στο πρόσωπό μου της Διοίκησης της ΔΕΛΣ, που με τις συλλογικές και προσωπικές προσπάθειές μας την ανέδειξαν ως έναν από τους σημαντικότερους πόλους ιαματικού τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Βόρεια Ελλάδα συνολικότερα.
Ελπίζω πως κατά την παραμονή μου στη θέση αυτή, στοιχειωδώς ανταποκρίθηκα στα καθήκοντά μου, όμως σας διαβεβαιώνω πως κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του συλλογικού μας στόχου.
Η Δημοτική μας Επιχείρηση σήμερα μπορεί να θεωρείται ως μια από τις πλέον δυναμικές οικονομικές μονάδες του Νομού μας.Η διατήρηση αυτής της δυναμικής όμως, μπορεί να υπηρετηθεί μόνον μέσα από τον οργανωτικό, λειτουργικό και θεσμικό εκσυγχρονισμό της.
Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δόθηκε να συμμετέχω σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια και παραμένω στην παράταξη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Ο δήμαρχος και αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο πρόσωπο του προέδρου.
Τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες του ανεξάρτητα από τα όσα ακούστηκαν σε βάρος του.<<Όλα αυτά που γράφει ο κ. Αβράμης στην παραίτηση του, είναι ακριβώς έτσι.Η επιχείρηση πήγε μπροστά και όχι πίσω όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν.Σήμερα η επιχείρηση είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα ως ένα από τα κέντρα τουριστικού προορισμού>>, είπε ο δήμαρχος.Χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αναπληρωτής πρόεδρος κ. Ανδρέας Σλιάκας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο πρόεδρος εξωθήθηκε σε παραίτηση μετά από τα όσα ακούγονται στον δήμο για κακή διαχείρηση των Λουτρών και καθώς δεν είχε και την απόλυτη στήριξη της παράταξης του.
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του κ. Αβράμη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής, κατά την οποία συζητήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση ο προϋπολογισμός της δημοτικής επιχείρησης του 2007.
Ενημερώνοντας το συμβούλιο ο δήμαρχος για τον προϋπολογισμό παραδέχτηκε ότι ήρθε πολύ αργά και θα έπρεπε να συζητηθεί πριν από αρκετούς μήνες.
Από την αντιπολίτευση ο κ. Δημήτρης Μπακρατσάς επεσήμανε πως είναι σοβαρό θέμα η καθυστέρηση του προϋπολογισμού.Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία.
Το συμβούλιο προχώρησε και στην συγκρότηση του φορέα διαχείρισης του αεροδρομίου Χορτερού, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Σκαρλάτο και μέλη τους Δημήτρη Μπακρατσά, Φώτη Καχπάνη, Τάκη Τριανταφύλλου και Περικλή Μπουτζούκη.
Σε πρόβλημα που αν δεν ελεγχθεί θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξελίσσεται η μη καταβολή από δημότες των τελών ύδρευσης.Οι οφειλές έφτασαν το ποσό των 400.000 ευρώ.

πηγή: Ακριτική Φωνή  του Λ.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *