28/3 Εγκαινίασε το Νέο Γηροκομείο στο Σιδηρόκαστρο

 Εγκαινίασε το Νέο Γηροκομείο στο Σιδηρόκαστρο- Ανακοίνωσε νέα επίσκεψη στο Νομό σε ένα μήνα, την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου Σερρών ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, την παραχώρηση νέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου και την πρόσληψη νοσηλευτών και ιατρών. – Δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξειγια την ολοκλήρωση του δεύτερου ορόφου του Γηροκομείου


 

Εγκαινίασε το Νέο Γηροκομείο στο Σιδηρόκαστρο και προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις

«Δώρα» υγείας από τον Αβραμό…

Σημαντικές ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αληλλεγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο Σιδηρόκαστρο. Ανακοίνωσε τηναξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου Σερρών , τη δημιουργία ενός κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην πόλη των Σερρών, την παραχώρησηνέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου και την πρόσληψη νοσηλευτών και ιατρών που θα στελεχώσουν τα κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Σερρών.

Ο κ. Αβραμόπουλος παράλληλαδήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί σε όλα τα αιτήματα που του έθεσαν τόσο ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ.Μακάριος όσο και ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Αθανάσιος Σπάσης γιατί, όπως εξήγησε ,τα αιτήματα που του τέθηκαν δεν στοιχίζουν πολλά.

Ο Υπουργόςκατά την διάρκεια του χαιρετισμού ,λίγη ώρα πριν εγκαινιάσει το Γηροκομείο Σιδηροκάστρου ,είπε ότι είναι κοινωνική η αποστολή που τον έφερε στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο καισυνεχάρη το Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για το κοινωνικό έργο που επιτελεί στην περιοχή, αλλά και το δήμαρχο Σιδηροκάστρου κ. Αθανάσιο Σπάση.

Τα εγκαίνια

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ευχαρίστησε τον υπουργό , ζήτησε τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου του επάνω ορόφου του ανακαινισθέντος Γηροκομείου, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου λέγοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες ξεκίνησαν το έργο σε μία περίοδο δύσκολη με πολλά και ανυπέρβλητα εμπόδια που ξεπεράστηκαν όμως. Ευχαρίστησε το Δήμο Σιδηροκάστρου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, τις υπηρεσίες Πρόνοιας της Νομαρχίας.

Το Νέο Γηροκομείο είναι έναανοικτό ίδρυμα που προσφέρει τις υπηρεσίες του σεσυνταξιούχους του ΟΓΑ ,που έχει ο καθένας το δικό του ξεχωριστό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή το Γηροκομείο εξυπηρετεί 30 τρόφιμους.

Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Αθανάσιος Σπάσης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του. Ζήτησε από τον Υπουργό να στηρίξει το Κέντρο Υγείας με ένα νέο ασθενοφόρο, , δύο οδηγούςκαι έναν παιδίατρο.

Ζήτησε επίσης την προσαρμογή επιδόματος για την συμμετοχή ηλικιωμένων στο πρόγραμμα της λουτροθεραπείας στα Λουτρά Σιδηροκάστρου.

Δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου

Ο υπουργός μιλώντας για το έργο που εγκαινίασε ( το Γηροκομείο Σιδηροκάστρου) είπε ότι αναδεικνύει μία πολύ λεπτή και ευαίσθητη πτυχή της κοινωνικής πολιτικής.

Ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σε ένα μήνα ξανά στον Νομό Σερρών και υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε μία βαθειά τομή σε θέματα Υγείας που θα φέρουν πιο κοντά την ελληνική περιφέρειαστις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μέσω προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδαςη υλοποίηση του οποίου συνιστάκαι επανίδρυσητου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και τούτο θα γίνει όπως είπε με την ανάπτυξη μεγάλου δικτύου κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου , με την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών υποδομών Υγείας και ,βεβαίως,με τη στελέχωση όλων των κέντρων Υγείας,των νοσοκομείων και των περιφερειακών ιατρείων.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων στα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου και τα Νοσοκομεία είπε ότιτην χρονιά που διανύουμε έχουν προσληφθεί 6500 νοσηλευτέςκαι πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσασε λίγους μήνες και ναφθάσει ο αριθμός αυτός τις 14.000. Επίσης ,ανακοινώθηκε η πρόσληψη4500 γιατρών.

Αναφερόμενος στην επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότιαυτό είναι κάτι που δεν εξηγείται.

« Χθες εκδόθηκε μία ανακοίνωση. Το όλο ζήτημα έχει διευθετηθεί. Η καταβολή των εφημεριών γινόταν τέλη Μαρτίου. Δεν εξηγείται αυτή η ανησυχία σε μία στιγμή που είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις και το Υπουργείο είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε για το θέμα.

Ουπουργός ανακοίνωσε ότι μεταξύ των 200 νέων ασθενοφόρων καιτων 40κινητών μονάδων,οι περισσότερες θα σταλούν σε κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας.

πηγή: εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ των ΣΕΡΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sidirokastro.com (C) 2005-2024