Οικονομική αιμορραγία πλήττει τα τελευταία χρόνια την περιοχή του Σιδηροκάστρου, καθώς κάθε τόσο ανοίγουν οικονομικές πληγές.
Η αρχή έγινε πριν μερικά χρόνια όταν έκλεισε το στρατόπεδο.
Ακολούθησε η αιμορραγία με την φτηνή αγορά της Βουλγαρίας, ενώ το πρόβλημα μεγάλωσε και πήρε διαστάσεις με την είσοδο της Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 1.1.2007.
Το προσωπικό στο Τελωνείο του Προμαχώνα μειώθηκε, ενώ οδηγείται σε κλείσιμο, έτσι κάποιες οικογένειες που έμεναν στο Σιδηρόκαστρο δεν μένουν πια.
Το γραφείο έκδοσης διεθνούς πράσινης κάρτας για τα φορτηγά και νταλίκες που λειτουργούσε στο Τελωνείο έκλεισε και περίπου 30 οικογένειες έχασαν την δουλειά τους.
Θέσεις εργασίας χάθηκαν και από το Κατάστημα Αφορολογήτων που μείωσε το προσωπικό του, ενώ μειώθηκαν και οι θέσεις εργασίας στην Procom.
Και σε όλα αυτά προστίθεται και το κλείσιμο μιας ακόμη οικονομικής μονάδας, της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίττης.Από την άλλη, επενδύσεις δυστυχώς δεν γίνονται, ενώ στον τομέα του τουρισμού τα πάντα κινούνται με αργούς ρυθμούς.
Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό την περιοχή.Οι τοπικοί άρχοντες αδυνατούν να επουλώσουν τις πληγές και μένουν απλοί θεατές βλέποντας να χάνονται κάθε τόσο θέσεις εργασίας και να μαραζώνει ο τόπος.
Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβαν ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας. Που πήγαν; Τι ζήτησαν; Τι προτείνουν;
Τι σχεδιασμό έχει η δημοτική αρχή Σιδηροκάστρου; Ποια η στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια; Έχει αναπτυξιακό πρόγραμμα;
Θέσεις – Απόψεις του Λεωνίδα Κασάπη