16/12 ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ Κ.ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΧΥΤΑ

«Θα μείνουμε οι τελευταίοι των μοϊκανών»«Και οι Βούλγαροι «ξύπνησαν» και προχωρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ για 3.200.000 κατοίκους, με χρήματα της ΕΕ, σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων από πόλη και 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια»

Το φόβο ότι ο νομός Σερρών θα απομείνει «τελευταίος των Μοϊκανών» στην Ελλάδα στην υπόθεση διαχείριση απορριμμάτων, εξέφρασε ο νομάρχης Σερρών, Κώστας Παπαπαναγιώτου στην εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσκεψη του στο δήμο Σκοτούσσας. Το δήμο που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και τελικά εξαιτίας της δικαίωσης των κατοίκων του Παλαιοκάστρου από το Συμβούλιο Επικρατείας, δεν θα γίνει στη θέση «Νεράιδα».
Τονίζοντας ότι και οι Βούλγαροι «ξύπνησαν» στο θέμα διαχείριση απορριμμάτων και προχωρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων από πόλη και 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο θα καλύπτει 3.200.000 κατοίκους, γίνεται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατασκευάζεται από ελληνική εταιρεία και δεν ακούστηκε ούτε μία αντίρρηση. «Και οι Βούλγαροι ξύπνησαν. Και στη Ζιμπάμποτε και στην Τανγκανίκα, θα ξυπνήσουν και εμείς θα συζητάμε γιατί δεν αποτυπώθηκε η τάδε στάνη. Φοβάμαι ότι στην Ελλάδα θα μείνουμε τελευταίοι των Μοϊκανών και στη χώρα μας ο νομός Σερρών θα μείνει τελευταίος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπαναγιώτου, ο οποίος έκανε λόγο για «παιχνίδια» είτε στο βωμό της τηλεθέασης είτε στο βωμό της επανεκλογής.
«Θεωρητικά λέμε ότι είναι αναγκαίο το έργο αυτό, αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι ένα έργο υγείας, ένα έργο για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ίδια μας τη ζωή», σημείωσε ο νομάρχης και κατέληξε λέγοντας: «Θα βράζουμε μέσα στα ζουμιά των απορριμμάτων μας».
Τέλος, ας σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του στη Σκοτούσσα ήταν η πρώτη φορά που άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του για την υπόθεση ΧΥΤΑ, που επί οκτώ χρόνια είχε λιμνάσει. Ειρ. Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *