29/1 Κατά του διοικητή του ΚΕΠΕΠ ο ΣΥΡΙΖΑ

"Σύμμαχο" απέκτησε ο μητροπολιτης Μακάριος στην κόντρα του με τον Τσαρτσίδη.
Έναν απρόσμενο … «σύμμαχο», στην κόντρα του με τον διοικητή του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, έχει ο μητροπολίτης Μακάριος.
Μπορεί ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,να τον άφησε ουσιαστικά … «ξεκρέμαστο», μετά την απόφασή του ναεπαναφέρει στη θέση του διοικητή του ιδρύματος τον Σπύρο Τσαρτσίδη,αλλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μάλλον συμφωνεί με τις απόψεις του μητροπολίτηΣιδηροκάστρου.

Στις 20/1, δύο ημέρες πριν την υπουργική απόφαση, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ευαγγελία Πασχαλίου – Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης,ζήτησαν να ενημερωθούν από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο : «Γιατίενώ έχουν περάσει επτά μήνες από την απόφαση του υπουργείου Υγείας δεναπομακρύνθηκε ο κ. Τσαρτσίδης με αποτέλεσμα να συνεχίζει η θρασύτατησυμπεριφορά του να προκαλεί την αγανάκτηση όλης της τοπικής κοινωνίαςαλλά και των υπηρεσιών που εμπλέκονται».
Οι βουλευτές τουΣΥ.ΡΙΖ.Α υιοθετούν τις καταγγελίες που είχαν ακουστεί στο παρελθόν κατάτου Σπύρου Τσαρτσίδη, τόσο απο εργαζομένους στο ΚΕΠΕΠ, όσο και απο τομητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο.
Ουπουργός Υγείας, όχι μόνο δεν τους απάντησε, αλλά προχώρησε και στηνανάκληση της προηγούμενης απόφασής του, για απομάκρυνση του ΣπύρουΤσαρτσίδη από τη θέση του διοικητή του ΚΕΠΕΠ, με την οποία τονεπαναφέρει στη θέση του.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

«Δεν είναι δική μου δουλειά. Αποφασίζουν άλλοι» το σχόλιο του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου, στην απόφαση του υπουργού Υγείας, να επαναφέρει του ΚΕΠΕΠ, τον Σπύρο Τσαρτσίδη.

Ομητροπολίτης Σιδηροκάστρου, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τηνεξέλιξη αυτή, αφού ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, να… αποπέμψει τον διοικητή του ιδρύματος, λόγω του θέματος που είχεπροκύψει με τη θέρμανση του εκκλησιαστικού γηροκομείου.

Και επειδή … scripta manet(τα γραπτά μένουν), ο μητροπολίτης Μακάριος είναι εκτεθειμένος για δύοβασικούς λόγους. Πρώτον γιατί γραπτώς αιτήθηκε την καρατόμηση τουδιοικητή του ΚΕΠΕΠ και δεύτερον για την αρνητική απάντηση που έδωσεδημόσια, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, εάν συνέβη κάτι τέτοιο.

Οίδιος, μιλώντας στο infoserres.gr (21/6/2008) είχε αρνηθείκατηγορηματικά πως ζήτησε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, την αποπομπήΤσαρτσίδη. Η επιστολή όμως που απέστειλε στον υπουργό, και φυσικάυπογράφει ο ίδιος, τον διέψευσε κατηγορηματικά.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *