30/1 Μένουν οι Σερραίοι αγρότες στο Τελωνείο του Προμαχώνα

agrotes_zoi2-1.jpg Ένας ανηλεής «πόλεμος» μεταξύ των «γαλάζιων» αγροτοσυνδικαλιστών, μαίνεται τα τελευταία 24ωρα, με τις «μάσκες» να έχουν πέσει και τους Λαρισαίους αγρότες να έχουν δείξει το πραγματικό τους… πρόσωπο, εκμεταλλευόμενοι προς ίδιο όφελος όπως φαίνεται, τον αγνό αγώνα, όλων των αγροτών της χώρας. Ικανοποιήθηκε μερίδα των Θεσσαλών; Ανοίγουν τα μπλόκα, διαλύεται ο αγώνας. Κάπως έτσι φαίνεται πως το έβλεπαν τουλάχιστον μέχρι τώρα οι ίδιοι οι Λαρισαίοι και κάπως έτσι διαμορφωνόταν η κατάσταση μέχρι σήμερα. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν και οι υπόλοιποι αγρότες, με «πρωτοστάτες» τους Σερραίους, αποφάσισαν να… σηκώσουν μπαϊράκι και να «απαγκιστρωθούν», ξεπερνώντας ουσιαστικά το όποιο «κόμπλεξ κατωτερότητας» τους διακατείχε πιθανότατα έναντι των Θεσσαλών συναδέλφων τους.

«Ανεξαρτητοποιήθηκαν» και… έδειξαν τα δόντια τους κυριολεκτικά και δεν διστάζουν πλέον να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Στο επίκεντρο της αυστηρής κριτικής των Σερραίων αγροτών, είναι ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστος Σιδηρόπουλος, με τους Σερραίους αγρότες να του υπενθυμίζουν τη δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας των αγροτών και πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα μπλόκα.
Στο «παιχνίδι» της διάλυσης των μπλόκων μπήκαν και Σερραίοι αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων και χθες το μεσημέρι αποχώρησαν περίπου 20 αγρότες με τα τρακτέρ τους, προκαλώντας τη μήνι των υπολοίπων συναδέλφων τους, από τα χείλη των οποίων έβγαινε μόνο η λέξη «προδοσία». Κάποιοι από αυτούς που απέμειναν θα ενσωματωθούν στο μπλόκο του Προμαχώνα που προς το παρόν κρατά γερά και κάποιοι άλλοι στο μπλόκο του Στρυμονικού, που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η διάρκεια «ζωής» του, αφού η χθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας με το Διοικητή του ΕΛΓΑ, θα κρίνει τις εξελίξεις.
«Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα φύγουμε από το μπλόκο,» δήλωνε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης Γιώργος Κασάπογλου. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα φέρει η επόμενη ημέρα.
Ζωή Χειμωνίδου

πηγή: www.el-vima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *