14/1 ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΤΟ … ΓΡΙΠΗ

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα δρακόντεια μέτρα, που έχουν ληφθεί σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας, και στον Προμαχώνα, για τη νόσο των πουλερικών. Στον Προμαχώνα, οδηγοί και επιβάτες κάθε οχήματος που διέρχονται από το τελωνείο, ενημερώνονται εκτενώς, από το εκεί προσωπικό, για τα μέτρα πρόληψης της νόσου.

Τα μέτρα ασφαλείας και στο τελωνείο του Προμαχώνα είναι αυστηρά, με λεπτομερείς έλεγχους, ενώ δεν περνάνε τρόφιμα στο εσωτερικό της χώρας, αν δεν έχουν ελεγχθεί από τους εκεί κτηνιάτρους.

Στο μεταξύ με δηλώσεις του την Παρασκευή (13/1) ο αντινομάρχης, Μόσχος Γκάλιος, επιβεβαίωσε το ρεπορταζ του infoserres.gr (12/1, πως προβληματικό είναι το σύστημα απολύμανσης στο τελωνείο του Προμαχώνα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί για τεχνικούς λόγους ο ψεκασμός, αλλά μόνο η λεκάνη από την οποία διέρχονται τα οχήματα που μπαίνουν στη χώρα από την Βουλγαρία.

Στο μεταξύ την Πέμπτη (12/1) στην Ξάνθη εξετάσθηκε αναλυτικά ο βαθμός ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας για κοινά μέτρα διασυνοριακής διαχείρισης ενδεχόμενης κρίσης. Συμπέρασμα ότι απ΄ όλες τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, έχουν ληφθεί μέτρα. Τη Νομαρχία Σερρών εκπροσώπησε στη σύσκεψη, ο αντινομάρχης Μόσχος Γκάλιος, που τόνισε πως υπάρχει απόλυτως συντονισμός όλων των υπηρεσιών, κυρίως στη βόρειο Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο νομό Σερρών, τόσο η Κτηνιατρική Διεύθυνση όσο και ο Κτηνιατρικός Έλεγχος στον Προμαχώνα, διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που προβλέπονται και συνιστούν στους Σερραίους «όχι πανικό»

πηγη: infoserres.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *