8/4 Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα Μακάριου για απαλλαγή

Η εβδομάδα των Παθών, ξεκίνησε νωρίτερα για τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, που την Πέμπτη(9/4) καλείται να απολογηθεί στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης,κατηγορούμενος για πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση και απάτη σε βάροςτου ελληνικού δημοσίου.

μητροπολίτης Σιδηροκάστρου δεν θα παραστεί στη δίκη αλλά θα ορίσει με σχετικό πληρεξούσιο, τον συνήγορο του  Βησαρίωνα Κωνσταντούλα, εκπρόσωπό του.
Ασφαλείς πληροφορίες του infoserres.gr  αναφέρουν πως πριν από δέκα μέρες, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, απέρριψε αίτημα που κατέθεσε ο κ.Κωνσταντούλας  για αναίρεση του κατηγορητηρίου και για απαλλαγή του μητροπολίτη Μακάριου, με βούλευμα.
Ηπλευρά του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, εμφανίζεται πεπεισμένη πως κατάτην ακροαματική διαδικασία, θα αποδειχθεί πως καμία σχέση δεν έχει οιεράρχης, με όλα όσα του καταγγέλλονται για πλαστογράφηση τιμολογίωνκαι παράνομη είσπραξη δημόσιου χρήματος.
Πληροφορίεςαναφέρουν πως θα κατατεθούν στοιχεία, που αποδεικνύουν πως όχι μόνο οιυπογραφές στα επίμαχα τιμολόγια είναι του συγκεκριμένου εργολάβου, αλλάκαι πως ο ίδιος είχε εισπράξει  τα χρήματα από την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της Ν.Α Σερρών.
Όπως πρώτο αποκάλυψε το infoserres.gr,ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, κατηγορείται πως πλαστογράφησε τιμολόγιαεργολάβου της περιοχής, τα οποία και προσκόμισε στη συνέχεια σευπηρεσίες της Ν.Α Σερρών για να λάβει επιχορηγήσεις ύψους 9.200 ευρώ, για έργα ανακαίνισης του εκκλησιαστικού γηροκομείου της μητρόπολης, που ουδέποτε όμως πραγματοποιήθηκαν.

Ο μητροπολίτης Μακάριος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για την υπόθεση, λέγοντας πως θα μιλήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *