3/2 Δύο χρόνια φυλακή για παράνομη είσπραξη επιδοτήσεων

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών σε τέσσερα άτομα, με το σκεπτικό ότι εισέπραξαν παράνομα επιδοτήσεις ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η δίκη διήρκεσε δύο ημέρες και καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος ο Γ.Λ., πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωργίας Σερρών, και ο Ο.Φ., προϊστάμενος του Τμήματος Εισοδηματικής Ενίσχυσης της ίδιας υπηρεσίας. Για ηθική αυτουργία και παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκαν με την ίδια ποινή και οι Ι.Κ. και Α.Χ., εκπρόσωποι των βιοτεχνιών.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα τέσσερα αυτά άτομα ενέχονταν σε εικονική παράδοση βιομηχανικής τομάτας και παραγωγής τοματοπολτού. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες ομάδων παραγωγών βιομηχανικής τομάτας προς ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης. Εγινε έλεγχος όλων των στοιχείων της περιόδου 2000-2002 και προέκυψε ότι γινόταν παράνομη είσπραξη επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι δύο πρώην προϊστάμενοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτές τις επιδοτήσεις από τις δύο βιοτεχνίες επεξεργασίας τομάτας, παρεμπόδιζαν μέλη της Επιτροπής Παραλαβής και Πιστοποίησης του τελικού προϊόντος και ασκούσαν πιέσεις προκειμένου να συναινέσουν και να παραλάβουν προϊόντα τα οποία δεν είχαν παραχθεί. Τα δύο μέλη της Επιτροπής αρνούνταν την πιστοποίηση και την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου, επειδή σε αλλεπάλληλες επισκέψεις τους στους χώρους παραγωγής είχαν διαπιστώσει πως ένα μεγάλο μέρος από τα βαρέλια που παραλάμβαναν με δήθεν τοματοπολτό περιείχαν σκέτο νεράκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *