Το Σιδηρόκαστρο τίμησε την εορτή της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας

 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγαλύτερη πανήγυρι του Σιδηροκάστρου της κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου. Το απόγευμα της Κυριακής εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριου πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

 

Στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, εκεί που βρίσκεται η εικόνα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας τελέστηκε η αρτοκλασία και ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας γύρω από τον ναό και όχι στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια λόγω του κορονοϊού.

 

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην Ιερή πανήγυρη και κρατώντας τα μέτρα ασφάλειας προσευχήθηκαν στην Παναγιά. Παρόντες στον Εσπερινό ήταν ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο αντιδήμαρχος Σιντικής Παναγιώτης Σαββίδης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αθανασία Αγγελίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αριστείδης Καρατζούλης.

 

Σε δήλωσή του, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη σε όλους στους Σιδηροκαστρινούς και όχι μόνο αναφέρθηκε στην ιστορική εικόνα της Αγίας Ζώνης της Παναγιάς, την οποία έφεραν οι πρόσφυγες από το Μελένικο. “Οι Χριστιανοί μας την τιμούν, την αγαπούν, την σέβονται την ιστορική εικόνα της Αγίας Ζώνης και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία τους που με τάξη και ευλάβεια παρακολούθησαν τον Εσπερινό. Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και δύναμη”

 

κ.κ. Μακάριος: Κάποιοι Νώες απεργάζονται τη διάλυση της Ορθοδοξία και των άλλων θρησκειών

 

Νωρίτερα στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης και στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα και κάλεσε όλους τους πιστούς να δίνουν δυναμικό παρών. Μάλιστα, έκανε λόγο για μυστικά κέντρα που απεργάζονται την διάλυση όχι μόνο των άλλων θρησκειών αλλά και της Ορθοδοξίας.“Να εκφράζουμε την Πίστη μας και την ευλάβειά μας στα Ιερά και Όσια μα για τον λόγον ότι δεν γνωρίζουμε ποια μυστικά κέντρα απεργάζονται την διάλυση όχι μόνον των άλλων θρησκειών αλλά και της Ορθοδοξίας γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και κάποιοι Νώες, δεν ξέρουμε από που κινούνται και πως λειτουργούν, απεργάζονται δύσκολα πράγματα για τις Εκκλησίες αλλά και για τη δική μας Εκκλησία. Ήδη έχουμε περάσει ένα δύσκολο Πάσχα, μια δύσκολη μεγάλη Τεσσαρακοστή και Δόξα το Θεό που από τον Μάϊο και εδώ μπορούμε να λατρεύουμε ελεύθερα τον Θεόν μας. Γιατί η ψυχή του ανθρώπου δεν φυλακίζεται, τα αισθήματά του δεν περιορίζονται, η πίστη του δεν αφαιρείται από την ψυχή του, αλλά όλα αυτά τα στοιχεία ενδυναμώνουν το θρησκευτικό αίσθημα και μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο στερεούς στην Πίστη μας”.

 

Πρόταση Μακάριου: Να εγκατασταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία στο Βερολίνο

 

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας ο Ποιμενάρχης του Σιδηροκάστρου τόνισε: “Ζούμε τον κίνδυνο της γείτονος Τουρκίας που βλέπετε καθημερινά να κλιμακώνει τις προσπάθειες που κάνει να αρπάξει όσο περισσότερα μπορεί από το Αιγαίο μας, τα νησιά μας από την Πατρίδα μας επιβουλευόμενη από αυτά που ήταν δικά μας. Όλα ήταν δικά μας και η Μικρά Ασία και η Κωνσταντινούπολη και η Αγιά Σοφιά και η Μονή της Χώρας. Όλα αποπνέουν άρωμα Ορθοδοξίας, άρωμα Ελληνισμού και Βυζαντίου αυτό που είναι όλο το στοιχεία της ζωής μας. Γι αυτό και με πολύ προσοχή, σύνεση και προσευχή να αντιμετωπίζουμε όλα όσα βλέπουμε γύρω μας, στον περίγυρό μας στην Πατρίδας μας, στους γείτονές μας. Εγώ είπα μια προωθημένη άποψη ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία πρέπει να εγκαταστήσει την πρωτεύουσά της, στο Βερολίνο για να μάθουν και οι Γερμανοί, οι Εγγλέζοι και όλοι οι υπόλοιποι, τι θα πει κίνδυνος και τι θα πει να μην μπορούμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *