Σιδηρόκαστρο : Ήρθε η ωρα των αντισταθμιστικών οφελών απο την Δομή ! Μήπως πρέπει να αλλάξουμε αντίληψη ;

 

Μήπως ήρθε η ωρα να αλλάξουμε αντίληψη για την Δομή στο Κλειδί και να διεκδικήσουμε οφέλη τόσο για τον δήμο οσο και για την τοπική αγορά ;

 

Για να μην συζητάμε τζάμπα, η Δομή ήρθε και θα μείνει. Τελείωσε ! 

Απο την αρχή ετσι είχε αποφασιστεί. Ήδη οι σκηνές αντικαθίστανται απο λυόμενα σπίτια, για ποιό ανθρώπινες συνθήκες ζωής, τόσο για τους ίδους όσο και για τους εργαζόμενους. Οσο αυτές μπορούν γίνουν καλύτερες στον εκεί χώρο. Διότι και αυτοί είναι άνθρωποι. Και οι εργαζόμενοι πρέπει να χαίρουν σεβασμού.  Παρεμπίπτοντος οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην Ελλάδα, όπως ήρθαν , οχι όμως για να μείνουν . Σχεδόν ολοι τους βρίσκονται σε αναμονή  να πάρουν άσυλο και να προμηθευτούν διαβατήρια για πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πολλοί το κατόρθωσαν. 

 

Απο την άλλη η κυρία Σουλτάνα Ρόδη που παραιτήθηκε απο την θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δομή, σαν απολωλός πρόβατο επέστρεψε στο “μαντρί”  και μάλιστα επιβραβεύτηκε με την θέση της αντιδημάρχου. Αναμενόμενο.

 

Η αντιπολίτευση – εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης – το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να δικαιολογήσει την υπογραφή της και να ζητά – σταμάτησε τώρα τελευταία – την παραίτηση του δημάρχου για να παραιτηθεί αυτή. Δεν εχει το κουράγιο ούτε την υπογραφή της να υποστηρίξει.

 

Ο δήμαρχος αποδέχτηκε το γεγονός , παρά τα αντίθετα που έλεγε και υπόσχονταν τότε στους ανθρώπους που αντιδρούσαν.  

 

Όλοι , ο καθένας για διαφορετικούς λόγους , και με διαφορετικό τρόπο αποδέχτηκαν το γεγονός.  

 

Οσο για τον διοικητή της Δομής, που είναι συγγενικό πρόσωπο δημοτικού συμβούλου και πρωτοστατούσε στις αντιδράσεις να μην γίνει η Δομή στην Ροδόπολη,  κατάπιε τις όποιες αντιδράσεις του και αποδέχτηκε την θέση του Διοικητή.

 

Οπως όλοι καταλαβαίνεται  : Η Δομή είναι Εδω ! Και θα μείνει ΕΔΩ ! Για όσο χρόνο κριθεί απο την Αθήνα.

 

Τώρα το ζήτημα που τίθεται είναι  πως θα κερδίσουμε τα μέγιστα απο την υπόθεση αυτή.

 

Θετικό είναι οτι εργάζονται περισσότερα απο 25 άτομα απο την γύρω περιοχή και κυρίως απο τον δήμο Σιντικής.

 

Όμως θα μπορούσε ωφελημένη να βγει και η τοπική αγορά, καθώς οι άνθρωποι που μένουν εκει παίρνουν ενα επίδομα κάθε μήνα , τα οποία ξοδεύουν στην πόλη των Σερρών.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην Δομή παραμένουν περίπου 500 άτομα, κυρίως οικογένειες εκ των οποίων περίπου 50 παιδιά. Στους ανθρώπους αυτούς χορηγείτε ενα επίδομα απο τον ΟΗΕ, περίπου 70-90 ευρώ το άτομο το μήνα. Δηλαδή περίπου 40-45.000 ευρώ το μήνα. Μαζί με τους περίπου 120 πρόσφυγες του ξενοδοχείου που και αυτοί λαμβάνουν ανάλογα χρήματα το ποσό αυτό ανεβαίνει γύρω στα 90 με 100.000 ευρώ το μήνα.

 

Θα τα ξοδέψουν που θα ξοδέψουν. Γιατί οχι στην τοπική μας αγορά ; Γιατί να τα ωφελούνται οι Σέρρες ;  

 

Η δομή στο Σιδηρόκαστρο και τα οφέλη στις Σέρρες !

 

Ας δούμε τι γίνεται με τον Δήμο.

 

Ο δήμος εχει οφέλη απο την δομή ; Ποιά είναι ;

 

Μέχρι στιγμής κανείς απο την δημοτική αρχή δεν εχει απαντήσει τη διεκδίκησε και τι πέτυχε οσον αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη.

 

Ρωτάμε και πάλι ποιά είναι τα οφέλη για τον δήμο απο την Δομή !

 

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει και υποχρεούται να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα αυτό , να θέσουν στόχους διεκδίκησης και ολοι μαζί να παλέψουν.

 

Εντός των ημερών το νομό Σερρών θα επισκεφτεί ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Μηταράκης. Τι οφέλη προτίθεται να ζητήσει η δημοτική αρχή ;

 

Είναι μια ακόμη ευκαιρία να τεθούν ζητήματα αντισταθμιστικών οφελών για τον δήμο. Να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και απο κοινού να ζητήσει ισχυρά αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

 

αναδημοσίευση από SintikiNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *