Χαρωπό / Θωμάς Μελαδίνης κατά Δημοτικής Αρχης


Σε ανάρτηση μου στις 9-3-2024 είχα αναφέρει για την δημοσιοποίηση του πίνακα επιμερισμού από τις ανεμογεννήτριες, δηλαδή τα χρήματα που δικαιούνται οι χωριανοί από τις ανεμογεννήτριες, οι οποίοι έχουν ενεργή ηλεκτρική σύνδεση. Είχα ασκήσει κριτική στην νέα δημοτική αρχή για την έλλειψη ενημέρωσης προς την Κοινότητα Χαρωπού, έτσι ώστε μέσω του συμβουλίου να μελετήσουμε την απόφαση και να διατυπώσουμε εάν τυχών έχουμε τις ενστάσεις μας μέσα σε προθεσμία ενός μηνός όπως προβλέπει ο νόμος. Φυσικά μόνο η Κοινότητα Χαρωπού δεν γνώριζε την απόφαση του υπουργείου, καθώς η Κοινότητα Αχλαδοχωρίου ενημερωμένη υπέβαλε ένσταση για το αιολικό πάρκο της περιοχής του υψώματος Κορυφή(Τεπελάρι) άλλα και για το νέο αιολικό βόρεια του χωριού Σχιστόλιθος. Από αυτήν την εξέλιξη «παγώνει» ο επιμερισμός μόνο από το παραπάνω αιολικό μέχρι να εκδικαστούν οι ενστάσεις. Δηλαδή για το Χαρωπό που δικαιούται μέρισμα από τα 4 αιολικά μόνο το ένα δεν θα αποδώσει μέρισμα, τα άλλα 3 θα αποδώσουν κανονικά τα χρηματικά ποσά, δεν σταμάτησε η διαδικασία  επιμερισμού.

 Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν τήρησε για το Χαρωπό καμιά διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία με ενδεχόμενο κίνδυνο κάτοικοι του Χαρωπού που έχουν ενεργή ηλεκτρική σύνδεση  να μείνουν εκτός του επιμερισμού.

 Ο ΔΕΔΔΗΕ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του(30-5-2024) προσωρινό  πίνακα με τους δικαιούχους του επιμερισμού και μετά την προθεσμία που προβλέπει η νομοθεσία, αφού έχει γίνει υποτίθεται ο έλεγχος των οικιακών ηλεκτρικών παροχών, ανάρτησε (25-7-2024) τον οριστικό πίνακα. Ο Δήμος σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οφείλει να παρακολουθεί και να παρέχει με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας επιμερισμού του ειδικού τέλους, στις Κοινότητες, οι οποίες βρίσκονται στην εδαφική περιφέρειά του. (Εικόνα 1) Στο παρελθόν την παραπάνω  διαδικασία ως δημοτική αρχή την υλοποιούσαμε συνεχώς, κάθε φορά που είχαμε επιμερισμό, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να μην αδικηθεί κανείς δικαιούχος.  

Δυστυχώς ξανά δεν τηρήθηκε από την δημοτική αρχή η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία, απαξιώνει νόμους, διαδικασίες ελέγχου και ταυτίζεται με την ρήση της  αρχαίας παροιμίας του αρχαίου κωμικού ποιητή Μενάδρου (γιατί για γέλια είναι η κατάσταση)

 «δὶς ἐξαμαρτεῖν ταὐτὸν οὐκ ἀνδρὸς σοφοῦ» δηλαδή

 η επανάληψη σφάλματος δείχνει έλλειψη σοφίας ή σωφροσύνης

Όσοι επιθυμείτε (αφορά και τις Κοινότητες Προμαχώνα, Αχλαδοχωρίου, Σιδηροκάστρου)  αν και έχει λήξη η προθεσμία των ενστάσεων μπορείτε να δείτε τον 1ο οριστικό πίνακα  δικαιούχων ειδικού τέλους ΑΠΕ 1% ετών 2021-2022  και να ελέγξετε την παροχή σας εισάγοντας τα 8 ψηφία όπως δείχνει η εικόνα 2 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *