Βυρώνεια / Απόφαση του Στρατού προκαλεί αγανάκτηση


Αγανάκτηση επικρατεί στην περιοχή της Σιντικής και κυρίως στην Βυρώνεια με την απόφαση του Στρατού να διάλυση την ιστορική γέφυρα Belley. Η αναφορά γίνεται στην ιστορική μεταλλική που εγκατέστησε ο Ελληνικός Στρατός το 1945. Πρόκειται για μια γέφυρα λυόμενη τύπου «Μπέιλι» που ο Στρατός έστηνε προσωρινά για την διέλευση από ποταμούς

Η Γέφυρα Μπέιλι (αναφερόμενη και ως Μπέλεϋ) είναι είδος μεταφερόμενης, προκατασκευασμένης γέφυρας. Η εν λόγω γέφυρα βρίσκεται λίγο πριν τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα, στην επαρχιακή οδό Βυρώνειας-Γονίμου.

Σε ανάρτηση του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παύλος Ναζηρίδης αναφέρει :

” Γέφυρα τύπου Belley (Μπέιλι) στην Βυρώνεια.

Ξεκίνησε η διάλυση ώστε να φύγει από τη θέση της ίσως η μεγαλύτερη αν όχι η μεγαλύτερη μήκους 330 μέτρων 😭 γέφυρα Belley στην Ελλάδα ” .

Ηλίας Τσακιρίδης

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βυρώνειας σε ανάρτηση του κάνει λόγω για ξεφτίλα.

” Η μεγάλη ξεφτίλα , αντί να αναδεικνυεται σαν χώρος επίσκεψης και προβολής μεταφέρεται για διάλυση. Αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν. Προτείνω συγκέντρωση των κατοίκων αύριο στο χώρο της γέφυρας για να σταματήσει ή διάλυση .

Κάπως έτσι παλαιότερος διοικητής του συντάγματος αφαίρεσαι ξυλεία από το νεοκλασικό κτήριο του δημοτικού σχολείου στην άνω Βυρώνεια με αποτέλεσμα την σημερινή του κατάσταση. Ο πολιτιστικός Σύλλογος Βυρώνειας τότε αντέδρασε έντονα και σταμάτησε η καταστροφή αλλά το κακό ηδη είχε γίνει”. 

«Να παρέμβει άμεσα η δημοτική αρχή με ασφαλιστικά μέτρα. Δεν καταστρέφουμε την ιστορία» σχολίασε ο επικεφαλής της Ενωμένης Σιντικής Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

Λεωνίδας Κασάπης

Άλλη μια λάθος κίνηση του Στρατού για την περιοχή μας. Η γέφυρα πρέπει να παραμείνει στην θέση της , να συντηρηθεί και να αποδοθεί στον Δήμο. Όπως θα έπρεπε να είχε αποδοθεί και η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου. Συνεχίζονται τα λάθη του Στρατού !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *