
Γράφει : Άνθιμος Γεωργιάδης
️Με τον τίτλο «Ένας Υπάλληλος για Κάθε Χωριό», ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, προώθησε με υπερηφάνεια αυτήν την πρωτοβουλία ως μια καλή πρακτική για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των χωριών μας.
Επικοινωνιακά, αυτό το μέτρο ήταν επιτυχημένο με τον δήμαρχο να είναι μετρ σε τέτοιου είδους καμπάνιες. Κοινωνικά σίγουρα είχε και έχει θετικό αντίκτυπο, καθώς το πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 55-67 ετών, έδωσε το δικαίωμα στην εργασία σε ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα που πραγματικά το είχαν ανάγκη.
Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα για μια ακόμη φορά είναι διαφορετικά από αυτά που θέλει να περάσει ο δήμαρχος προς την κοινωνία με τις πολλαπλές αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θα αναφερθώ σε όλα τα χωριά του δήμου, τα οποία υποθέτω ότι αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις, θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στο Άγκιστρο, όπου και κατοικώ.
Πρόσφατα, το Άγκιστρο διακρίθηκε σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό για ιαματικές πηγές, κατακτώντας την πρώτη θέση και αφήνοντας πίσω του τα ευρέως φημισμένα λουτρά του Πόζαρ. Αυτό το επίτευγμα ήταν σημαντικό όχι μόνο για το Άγκιστρο αλλά και για ολόκληρο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, καθώς ανέδειξε θετικά τον δήμο μας σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, για τον δήμαρχό μας, αυτό το επίτευγμα μάλλον φαινόταν ασήμαντο, καθώς αρκέστηκε σε μία μόνο ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ, στέλνοντας τα θερμά του συγχαρητήρια από εκεί.
Λίγες μέρες αργότερα, περιμέναμε το Πάσχα, ελπίζοντας να δούμε το Άγκιστρο όπως κάθε χρόνο, γεμάτο με επισκέπτες, τόσο ντόπιους που επέστρεφαν στα σπίτια τους όσο και τουρίστες που διέμεναν στα ξενοδοχεία του χωριού μας.
Αυτό που αντίκρισε ο κόσμος, ωστόσο, απέχει πολύ από τους επαίνους και τα βραβεία για το χωριό μας. Το χωριό έμοιαζε με ζούγκλα παντού. Χόρτα που έφταναν μέχρι και το ένα μέτρο σε ορισμένα σημεία, παραμελημένα πάρκα, παιδικές χαρές, απεριποίητες πλατείες και πεζοδρόμια. Η κατάσταση ήταν τραγική.
Ναι, υπάρχει ένας υπάλληλος στο Άγκιστρο και μοχθεί για το χωριό του, αλλά πώς μπορεί αυτό το άτομο να συντηρεί μόνο του έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του δήμου μας; Πού είναι η διορατικότητα των αρχών για να διασφαλίσουν ότι όλα τα χωριά του δήμου είναι καθαρά και έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες κατά την περίοδο του Πάσχα;
Μιλούν συνεχώς για τουριστικό δήμο, όμως δεν βλέπουμε να καλύπτονται ούτε οι πιο βασικές ανάγκες του. Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία προετοιμασία και καμία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έγινε κανένας απολύτως σχεδιασμός για να προστατέψουν αυτό το δυνατό τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, που συνεχώς το επικαλούνται.
Πέρα από κάποιες καθαρά τοπικιστικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες κάποιων αντιδημάρχων, οι οποίοι καθαρίζουν μόνο τις περιοχές όπου λαμβάνουν ψήφους, δεν είδαμε μια οργανωμένη προετοιμασία από πλευράς δήμου ενόψει της περιόδου των εορτών.
Το Πάσχα πέρασε, όπως και η Πρωτομαγιά, και η ιστορία έγραψε ότι εν έτη 2025, αυτή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να λύσει ούτε τα αυτονόητα προβλήματα της καθημερινότητας.
Με όλα αυτά τα γεγονότα, τίθεται πλέον ένα ερώτημα: ποια είναι πραγματικά αυτά τα επιτεύγματα που διακηρύσσουν συνεχώς με τόση υπερηφάνεια;
Ήρθε ο καιρός να δώσουν σαφείς απαντήσεις στους πολίτες, που βομβαρδίζονται συνεχώς από αφηγήσεις επιτυχίας που φαίνονται ολοένα και πιο μακριά από την πραγματικότητα.
Απαντήσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα. Να μετρήσουν και την περίοδο του Πάσχα που πέρασε στο Άγκιστρο, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του δήμου μας.
Δυστυχώς, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω να διορθώσει τα λάθη τους, αλλά ούτε και να τα διαγράψει. Απλά τα καταγράφει στην ιστορία. Και η ιστορία έγραψε.
Προχωράτε.