26/4 ΚΑΤΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ

Κατά του δήμου Σιδηροκάστρου, θα στραφούν οι κοινότητες Προμαχώνα και Αχλαδοχωρίου, για την κυριότητα της έκτασης που καλύπτει το αιολικό πάρκο, του ομίλου Μυτιληναίου, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα (8/4), απο τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Καλαντζή.


Όπως υποστηρίζουν οι δύο πρόεδροι, οι ανεμογεννήτριες τοποθετήθηκαν εντός των δικών τους διοικητικών ορίων και όχι του δήμου Σιδηροκάστρου. «Το ύψωμα «Κορυφή» που τοποθετήθηκε ένα μέρος των ανεμογεννητριών ανήκει στο αγρόκτημα του Κλειδιού, που ανέκαθεν διοικητικά ήταν μέρος του Προμαχώνα και το υπόλοιπο τμήμα στο αγρόκτημα του πρώην οικισμού Μετάλλου που ανήκει στο Αχλαδοχώρι» δήλωσε στο infoserres.gr ο πρόεδρος του Προμαχώνα Σάββας Καραβασιλείου.

Η διαφορά θα λυθεί στα δικαστήρια, το επόμενο διάστημα. Προμαχώνας και Αχλαδοχώρι από τη μία, και Σιδηρόκαστρο από την άλλη, διεκδικούν το οικονομικό όφελος, από τη λειτουργία της συγκεκριμένης επένδυσης στην περιοχή.«Δεν είναι τόσο το οικονομικό όφελος, όσο το γεγονός πως πρόκειται για αμφισβήτηση εκτάσεων που ανηκουν δεκαετίες στις κοινότητές μας και ξαφνικά παρουσιάζονται ως τμήμα του δήμου Σιδηροκάστρου, εντελώς αυθαίρετα» τόνισε ο πρόεδρος του Αχλαδοχωρίου, Αναστάσιος Ορφανόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *