Η συμμετοχή του Συλλόγου Σπηλαιολογίας σε Πανεπιστημιακή ημερίδα Γεωλογίας

Ο Σύλλογος Σπηλαιολογίας Σινικής «ο Μαύρος Βράχος» συμμετείχε στην ημερίδα που οργάνωσε το τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ.

με θέμα:

«Αποδεικτικά στοιχεία της ύπαρξης μεγάλου σπηλαίου και Νυμφαίου Απόλλωνα στα έγκατα του Μαύρου Βράχου». Με το θέμα αυτό που ήταν το τελευταίο έκλεισε η ημερίδα  στις 4.30 μ.μ. που άρχισε στις 10 π.μ

  Ο Σύλλογός μας χρωστάει ευγνωμοσύνη στην κ.  Ελευθεριάδου Σούλα καθηγήτρια φιλολογίας που μας προσκάλεσε στην ημερίδα που έγινε στη μνήμη του συζύγου της Γεωργίου Ελευθεριάδη ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Γεωλογίας και έτσι ακούστηκε η φωνή του «Μαύρου Βράχου» σε περιβάλλον  πολύ επιστημονικό κορυφαίων επιστημόνων καθηγητών της Γεωλογίας και φοιτητών της Γεωλογίας..      

 Τον κ. Ελευθεριάδη Γιώργο τον γνώρισα στα φοιτητικά μου χρόνια. Τη φιλία μας ένωσε περισσότερο, το κοινό επώνυμο που είχαμε και η καταγωγή της συζύγου του  από το Ομαλό Σιντικής. Απέκτησαν ένα γιό που ονομάζεται Λευτέρης Ήταν άξιος καθηγητής Πετρογρα- φίας και Κοιτασματολογίας.  Μεγάλη τιμή για μένα ήταν, που προλόγισε το βιβλίο μου το 2007 με τίτλο «Φως στα Μυστικά του Μαύρου Βράχου»

   Το Νοέμβρη του 2007 βρεθήκαμε στην πατρίδα του την Αριδαία στο 10ο Πανελλήνιο Σπηλαιολογικό Συνέδριο. Εκεί μου υποσχέθηκε ότι θα συνταξιοδοτηθεί και θα με ακολουθήσει στις πορείες και στις έρευνές μου στην περιοχή Σιδηροκάστρου.  Δυστυχώς όμως η ασθένεια του δεν τον το επέτρεψε και το καλοκαίρι του 2013 απεβίωσε.

Εμείς πάντα θα  διατηρούμε στη μνήμη μας το γλυκό του χαμόγελο που διακρίνεται στη φωτογραφία και τον υπέροχο χαρακτήρα του. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *