Προεκλογική ένταση στην Ροδόπολη για τους γραμματείς

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ροδόπολη μεταξύ του αντιδημάρχου Σιντικής κ. Ζαπρίδη και μερικών δικαστικών αντιπροσώπων που ήθελαν να ορίσουν δικά τους άτομα για την έμμισθη θέση του γραμματέα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαπρίδη ο νόμος ορίζει ότι ο γραμματέας ορίζεται το πρωί των εκλογών με ψηφοφορία που γίνεται από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που προσήλθαν για να βοηθήσουν στην διαδικασία και τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Από την μεριά τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αντιτείνουν ότι ο γραμματέας θα πρέπει να είναι άτομο έμπιστο και να έχει γνώση της διαδικασίας για να αποφευχθούν λάθη.

Ωστόσο τα 100€ που δίνονται για την θέση του γραμματέα είναι αρκετά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και θα έπρεπε τα χρήματα να μένουν στις τοπικές κοινωνίες και όχι να μοιράζονται σε “φυτευτούς” φίλους και συγγενείς των δικαστικών αντιπροσώπων ως είθισται. 

Τέλος ο νόμος ορίζει ότι ο γραμματέας θα πρέπει να είναι δημόσιος υπάλληλος ή δημοτικός υπάλληλος ή υπάλληλος σε ΝΠΔΔ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοια υποψηφιότητα τότε η επιτροπή ορίζει κάποιον εκλογέα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *