22/5 Διάφορα ΝΕΑ από Ράδιο Σιντική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΝΤΙΚΗ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ
Με οριστική αφαίρεση διπλώματος θα τιμωρεί ο νέος Κ.Ο.Κ τους οδηγούς που παραβιάζουν μπάρες ασφαλείας ή τη φωτεινή σήμανση στις σιδηροδρομικές διαβάσεις…


Οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για τα θανατηφόρα τροχαία που έγιναν στο νομό μας με εμπλοκή τροχοφόρων και τρένων φθάνουν στο ποσοστό του 90%.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ
Ειδικό σύστημα που ονομάζεται « Ελέγξις», θα καταγράφει όλα τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, από τον άλλο χρόνο. Με το σύστημα αυτό που θα είναι κεντρικό και θα το διαχειρίζονται όλες οι εφορίες, επανέρχεται η τιμωρία των φορολογικών παραβάσεων με πόντους και οι ύποπτοι φοροδιαφυγής θα εντοπίζονται εύκολα και θα επιβάλλονται πρόστιμα. Ταυτόχρονα θα παρακολουθούνται και οι υπάλληλοι που θα κάνουν τους ελέγχους.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης και επιθυμούν την ανανέωσή της, πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση έως 30-6-2006. Όσοι από τους εκπαιδευτικούς επιθυμούν για πρώτη φορά να πάρουν άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι 14 – 7 – 2006.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Με στόχο την προστασία του προϊόντος και την προσαρμογή της καλλιέργειας καπνού, το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους καπνοπαραγωγούς της επαρχίας Σιντικής τα εξής:
1) Μετατρέπονται οι ομάδες παραγωγών σε συνεταιρισμούς.
2) Ο όγκος παραγωγής θα προσαρμοστεί στις πραγματικές ανάγκες αγοράς.
3) Να γίνει η προβολή και προώθηση του προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά μέσω των συνεταιρισμών
Οι αγοραπωλησίες θα γίνουν με συμβόλαια καλλιέργειας που θα συνάπτουν οι ενεργοί παραγωγοί μέλη των συνεταιρισμών με τους εμπόρους.
4) Οι αγοραπωλησίες θα γίνουν με συμβόλαια καλλιέργειας που θα συνάπτουν οι ενεργοί παραγωγοί μέλη των συνεταιρισμών με τους εμπόρους.
5) Να ενθαρρυνθεί η βιολογική καλλιέργεια καπνού.
6) Να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
7) Αξιοποίηση του 50% των επιδοτήσεων καπνού, που την διετία 2009 – 10 θα δοθεί για την ανάπτυξη και βελτίωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών.
Ταυτόχρονα γίνεται ρύθμιση χρεών 10ετούς διάρκειας με επιτόκιο 5% για όσους αγρότες δεν πρόλαβαν να σβήσουν τα πανωτόκια στην Αγροτική Τράπεζα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *