24/5 Προμαχών A.E: Σχέδιο 100 εκατ. ευρώ για εμπορευματικό κέντρο

Η ΠΡΟΜΑΧΩΝ Α.Ε. ξεκίνησε πιλοτική συνεργασία με δύο κινεζικές, υπερεθνικές, εμπορικές εταιρείες, προκειμένου το εμπορευματικό της κέντρο, το Procom, κοντά στην ελληνο-βουλγαρική μεθόριο, να χρησιμοποιηθεί σαν hub της δραστηριότητάς τους για τα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη.

Επίσης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με μία αμερικανική και άλλες τέσσερις πολυεθνικές εταιρείες από την Κίνα και την Ταϊβάν.

Η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη, καθώς οι εταιρείες αυτές, όπως είπε ο γεν. δ/ντης της Procom κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, πρόκειται να καταλήξουν στο αν θα επιλέξουν την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, τον Προμαχώνα, από την Τουρκία ή την Ουγγαρία, σαν hub για την τροφοδοσία των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης.

Η Προμαχών Α.Ε., που πρόκειται να καταθέσει στο ΥΜΕ αίτηση αδειοδότησής της στο πλαίσιο του ν. 3333/05 «περί ιδρύσεως και λειτουργίας εμπορευματικών κέντρων» μόλις εκδοθούν οι εκκρεμούσες ΚΥΑ (π.χ. όροι πολεοδόμησης), έχει ήδη πετύχει αποδοτική συνεργασία με ΟΣΕ και ΟΛΘ, ενώ για τη στενότερη συνεργασία με το λιμάνι Θεσσαλονίκης και τη δημιουργία «ελληνικού προϊόντος logistics» είναι έτοιμη να προτείνει στην ΟΛΘ Α.Ε. και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

«Με τις εμπορικές πολυεθνικές συζητάμε για το ‘κομμάτι’ της επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Κέντρο. Παράλληλα, όμως, συζητάμε συνεργασία και με ελληνικές όπως και με ξένες εταιρείες συνδυασμένων μεταφορών, έτσι ώστε το Procom να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις εμπορικές πολυεθνικές. Επίσης, συνεργασία θα επιδιώξουμε και για τη λειτουργία του rail terminal, που αναπτύσσεται στο Procom», εξήγησε ο κ. Αλεξόπουλος.

Η Προμαχών Α.Ε., μόλις αδειοδοτηθεί, θα αρχίσει τη σταδιακή υλοποίηση της β! φάσης του επενδυτικού της προγράμματος, ύψους 100 εκ. ευρώ. Η επένδυση, που θα γίνει με ίδια κεφάλαια, αφορά στην κατασκευή πρόσθετων αποθηκών και την περιοχή του logistics centre, κάλυψης 130.000 τ.μ. Η υλοποίηση της επένδυσης δεν συνδέεται με την είσοδο νέων μετόχων στην εταιρεία. Βασικός μέτοχος με 62% είναι η Gennet A.E., ενώ μετέχουν επίσης δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.
(Από naftemporiki.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *