Σιδηρόκαστρο: Επιτυχία σημείωσε η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος

Σε ενα κατάμεστο απο κόσμο κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, υπο τη διεύθυνση του Βαγγέλη Αραμπατζή, κατενθουσίασε με την μουσική της παρουσία.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας, που διοργάνωσαν οι Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες, τιμήθηκε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Σιδηροκάστρου Σάββας Κωφίδης. Στην συναυλία παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, οι μητροπολίτες Κιλκισίου Εμμανουήλ, Αμορίου Νικηφόρος,  Μαντινείας και Κυνουρείας Αλέξανδρος, Σιδηροκάστρου Μακάριος,ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Καλαϊτζής  ο Σωματάρχης Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Σάνδρος, ο Διοικητής του Τάγματος Σιδηροκάστρου Συνταγματάρχης Μπουζουρέλος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σιντικής Γιώργος Τσίντσιος, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο που απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παρίσης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σίμος Ιωαννίδης.  
   

 

” Ενα όμορφο αμάξι με δυο άλογα” του Μπιθικώτση , ήταν το τραγούδι που αφιέρωσε η Συμφωνική Ορχήστρα , στον Μακαριότατο, καθώς είναι αυτό που του αρέσει ιδιαίτερα.

 

Τιμής ένεκεν η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο υπο την διευθύνση του κ. Σάββα Κωφίδη. 

 

Με τα καλυτέρα λόγια ο διευθυντής της Ορχήστρας κ. Αραμπατζής αναφέρθηκε στον πάτερα Παύλο Παπαδόπουλο, τον οποίο εξήρε για την διοργάνωση της συναυλίας και το έργο του στην τοπική κοινωνία.


Στη σημαντική δουλειά που γίνεται στον χώρο της μουσικής των Σερρών και του Σιδηροκάστρου, απο το Ωδείο Ταπέ , αναφέρθηκε ο διευθυντής της Ορχήστρας. 

Δυο μουσικά κομμάτια πιάνου έπαιξε ο 10χρονος Κώστας Καμπάνης απο την Κομοτηνή και όπως είπε ο διευθυντής της Ορχήστρας σε τέσσερα χρόνια ο μικρός θα εκπροσωπεί την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

 

Ο κ. Μακάριος  πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο, μια πένα του Ιερώνυμου του Α’ , την οποία είχε χαρίσει στον μακαριστό Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Ιωάννη. Οι ΧΜΟ πρόσφεραν στον κ. Ιερώνυμο ενα άλμπουμ φωτογραφιών. Αντηλάγησαν τιμητικές πλακέτες. 

 

Εκεί ήταν και η ΕΠΟΕΑΜ που έστησε πρόχειρο ιατρείο για παν ενδεχόμενο.

 

 

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη, αλλά και κανενός Περιφερειακού Συμβούλου, αλλά και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Σιντικής.  

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *