12/12 Περί πετρελαίου θέρμανσης και καυστήρων

Επτά βήματα για αποφυγή παρεξηγήσεων  από την Ε.Π.ΚΑ.Σ για το τι πρέπει να προσέχουμε στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης…


1. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει χρώμα κόκκινο.
2. Επιλογή προμηθευτού.
Επιλέγουμε τον προμηθευτή ανάλογα με την φερεγγυότητα του , την τιμή που προσφέρει και το διακανονισμό που συμφωνούμε.
3.  Η τιμή του πετρελαίου,
Διαμορφώνεται ελεύθερα, αλλά η πολύ χαμηλή τιμή θα πρέπει να μας προβληματίζει. Οι τιμές φέτος κυμαίνονται γύρω στα 54 λεπτά του ευρώ το λίτρο. Όσο μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου αγοράζουμε τόσο καλύτερη τιμή πετυχαίνουμε. Σκόπιμο είναι σε κάθε προμήθεια να κάνουμε μια μικρή έρευνα αγοράς από 2-3 προμηθευτές.
4. Ύπαρξη νερού.
Ανιχνεύεται με ειδική αλοιφή που διαθέτει και ο προμηθευτής. Εάν υπάρχει νερό το χρώμα ώχρας που έχει η αλοιφή γίνεται κόκκινο.
5. Παραλαβή πετρελαίου.
Να γίνεται από διαχειριστική επιτροπή και όχι μόνο από το διαχειριστή για αποφυγή παρεξηγήσεων. Πριν και μετά την παραλαβή βλέπουμε τόσο τον μετρητή του βυτίου όσο και την στάθμη της δεξαμενής. Καλό είναι η δεξαμενή να έχει σταθμήμετρο ή εξωτερικό πλαστικό διαφανή σωλήνα, διαφορετικά η μέτρηση γίνεται με ράβδο και μεταλλικό μέτρο.
6. Ογκομέτρησητης δεξαμενής.
Οι δεξαμενές στις πολυκατοικίες είναι ορθογώνια παραλληλεπίπεδα. Για να υπολογίσουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας , πολλαπλασιάζουμε το μήκος της επί το πλάτος της σε μέτρα και το αποτέλεσμα το δεκαπλασιάζουμε ( π.χ. ( μήκος» 2 μ). (πλάτος -1,2 μ), 10 = 24 λίτρα δηλαδή η δεξαμενή αυτή χρειάζεται 24 λίτρα για ανέβει η στάθμη της 1 εκατοστό),
7. Συντήρηση καυστήρα – καθαρισμός λέβητα,
Τέλος για να έχουμε μεγαλύτερη απόδοση καν οικονομία πετρελαίου, φροντίζουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον να συντηρείται ο καυστήρας καν να καθαρίζεται ο λέβητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *