13/12 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Διαβατήρια τέλος στο τελωνείο του Προμαχώνα, αφού ενόψει της ένταξης της γειτονικής Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την 1/1/2007, ήδη ισχύει η διέλευση των συνόρων με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και μόνο.

«Η διακίνηση από και προς την Βουλγαρία, για τους Έλληνες υπηκόους, γίνεται πλέον με τη χρήση της αστυνομικής ταυτότητας, ακόμη και της παλαιάς με τους μη λατινικούς χαρακτήρες» λέει στο infoserres.gr ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Προμαχώνα, Στέργιος Τσομπανίδης τονίζοντας πως ήδη πολλοί Σερραίοι κάνουν χρήση ταυτότητας και όχι διαβατηρίου, όταν επισκέπτονται τη γείτονα.
Η 1η Ιανουαρίου θα σημάνει την απαρχή μιας νέας εποχής, χωρίς σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Πλέον ο καθένας θα μπορεί ελεύθερα να εισάγει οτιδήποτε από τη γείτονα, ενώ θα υπάρχουν περιορισμοί σε τσιγάρα, ποτά και πετρελαιοειδή. «Ο καθένας θα μπορεί να εισάγει από την Βουλγαρία, ή να εξάγει, οποιοδήποτε προϊόν. Περιορισμοί θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για προϊόντα που άπτονται του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης» διευκρινίζει ο διευθυντής του τελωνείου Προμαχώνα, Γιάννης Δαβίτης. Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι σήμερα, τι θα ισχύσει με την είσοδο τροφίμων (κρεάτων, γαλακτοκομικών κλπ) για ιδία χρήση. Σύμφωναμε τον κτηνίατρο Ανανία Μάμαλη :«Ο Σταθμός Κτηνιατρικού Ελέγχου Προμαχώνα, αναμένει τις επόμενες ημέρες σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για το τι τελικά θα ισχύσει» τόνισε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *