27/1 ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗ “ΓΕΙΤΟΝΙΑ” ΜΑΣ


Επιδημία γρίπης στην πόρτα μας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεσπάσει επιδημία γρίπης σε ολόκληρη τη νότια Βουλγαρία και σε ορισμένες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.


Στο όμορο Πετρίτσι (φωτό), ήδη 600 άτομα έχουν προσβληθεί από τη γρίπη, κυρίως παιδιά και νέοι σε ηλικία, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να κλείσουν τα πέντε σχολικά συγκροτήματα της πόλης, αφού το 30% των μαθητών, έχει νοσήσει.
«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μαζί με τις υγειονομικές αρχές της πόλης μας, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Η έξαρση της γρίπης, οφείλεται στον καλό, για την εποχή, καιρό» τόνισε στο infoserres.gr ο δήμαρχος Βάλιο Ίλιεφ.
Σύμφωνα με τον Τύπο, πολλοί είναι οι Βούλγαροι που υποφέρουν από γρίπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ασυνήθιστα ζεστό καιρό.
«Ο πληθυσμός είναι ενημερωμένος και παίρνει τις αναγκαίες προφυλάξεις. Τα σχολεία έχουν κλείσει, αλλά δεν υπάρχει πανικός, όπως συνέβη στη Ρουμανία, που υπάρχουν νεκροί και από την επιδημία γρίπης» η Βικτορία Βάλοβα, δημοσιογράφος στο τοπικό κανάλι «BATS» του βουλγαρικού Πετριτσίου

Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας υπολογίζει πως η γρίπη θα υποχωρήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *