2/2 «Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ» ΛΕΕΙ Η ΜΟΝΑΧΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Απαντήσεις στα όσα ειπώθηκαν  τις τελευταίες ημέρες, για τους λόγους που οδήγησαν τις μοναχές της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίτης  να εγκαταλείψουν το Σιδηρόκαστρο,  δίνει μιλώντας στο infoserres.gr, η εκπρόσωπος της αδελφότητας,  μοναχή Αμφιλοχία.

Η ίδια δηλώνει κατηγορηματικά πως η συμπεριφορά του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου, τις οδήγησε να φύγουν από το μοναστήρι και όχι τα χρέη της αδελφότητας προς τις τράπεζες, όπως υποστηρίζουν τις τελευταίες ημέρες ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
«Καθαρώς για πνευματικούς λόγους φύγαμε από το μοναστήρι και αυτότο δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ευθύς εξαρχής. Φύγαμε για τις παρεμβάσεις του μητροπολίτη στην αδελφότητα».
Απαντώντας στις δηλώσεις του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, για χρέη που ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες ευρώ από το μοναστήρι, η μοναχή Αμφιλοχία, τονίζει πως τα χρέη είναι λιγότερα και πως αυτά  μπορούν να εξοφληθούν από την πώληση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων,
«Τα χρέη μας είναι καθαρά μακροπρόθεσμα δάνεια, τα οποία μπορούμε να ξεπληρώσουμε. Με την εργασία μας έχουμε αφήσει μια μεγάλη περιουσία στη μονή, με πολλά ακίνητα, προκειμένου να ξεπληρώσει ο μητροπολίτης αυτή τη μεγάλη δυσκολία που θεωρεί, τα πολλά χρέη που λέει πως του αφήσαμε.
Η μοναχή Αμφιλοχία, τονίζει πως τα προβλήματα με τον μητροπολίτη ξεκίνησαν την επομένη της ενθρόνισής του, πριν από πέντε χρόνια.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν την επομένη της ενθρόνισής του. Άκουγε τους καλούς συμβούλους του, που τον οδήγησαν να φτάσει στο σημείο αυτό. Το αποκορύφωμα ήταν τον περασμένο Ιούλιο, όταν αντιληφθήκαμε μια μοναχή, να μεταφέρει σε Ιερέα των γραφείων της μητρόπολης το τι συνέβαινε μέσα στο μοναστήρι».
Όσο για τις επιστολές του μητροπολίτη, η ίδια αναφέρει πως η αδελφότητα έλαβε παραπάνω από 20, χωρίς όμως να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το περιεχόμενό τους : «Είναι τόσο σκληρός στις επιστολές που μας έστελνε, σε αργκό πάντα γλώσσα που ντρέπομαι να τις διαβάσω. Κάποια στιγμή όμως θα δημοσιοποιηθούν».
Η μοναχή Αμφιλοχία, τονίζει πως ουδέποτε η μονή επιχείρησε να επέμβει στα εσωτερικά της μητρόπολης, όπως πολλές φορές υποστήριξε ο μητροπολίτης Μακάριος : «Ουδέποτε η γερότισσα επιχείρησε να επέμβει στα της διοίκησης της μητρόπολης. Αντίθετα ο μητροπολίτης ήθελε να είναι και μητροπολίτης και ηγουμένη. Είχε μπερδεύσει το ρόλο του».
Η εκπρόσωπος της αδελφότητας αναφέρει πως ήταν δύσκολη η απόφαση να σηκωθούν και να εγκαταλείψουν το μοναστήρι που οι ίδιες ίδρυσαν το 1968 : «Όταν ήρθαμε ήταν ένας βράχος εδώ. Δεν υπήρχε ούτε ένα κελί, ούτε ένα παρεκκλήσι. Δεν κάναμε μια επιπόλαιη κίνηση. Προσευχηθήκαμε, για τρία χρόνια προσευχόμασταν να μας φωτίσει ο θεός, να μας κατευθύνει να κάνουμε κάτι να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ηρεμία στις ψυχές μας. Για το λόγο αυτό μπήκαμε στο μοναστήρι. Αφήσαμε πίσω τις καριέρες μας, τις οικογένειές μας, το κάθε τι μας και μπήκαμε στο μοναστήρι προκειμένου να έχουμε ηρεμία και επικοινωνία με το θεό».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μοναχή Αμφιλοχία, οι προσπάθειες να βρεθεί λύση έγιναν πριν τη φυγή των μοναχών, αλλά δεν ευδοκίμησε, εξαιτίας της συμπεριφοράς του μητροπολίτη. Πλέον η επιστροφή είναι αδύνατη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *