4/2 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ”

Για την ενασχόλησή τους με την παραγωγή ενδυμάτων, μίλησε στην εφημερίδα «Ελεύθερο Τύπο» και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη, η ηγουμένη της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίτης, Χριστονύμφη, από την Κοκκινιά, όπου έχει εγκατασταθεί προσωρινά μαζί με άλλες μοναχές.

Με τίτλο : «Η Χριστονύμφη δίνει εξηγήσει για τα … κολάν» η ηγουμένη δηλώνει στην εφημερίδα, έχοντας δίπλά της, τις αδελφές Ευνίκη και Μελάνη : «Δεν είχαμε δοκιμαστήρια στο μοναστήρι, για τα φορέματα, τις μπλούζες και τα παντελόνια. Δεν κάναμε εμπόριο, αλλά συντηρούσαμε ορφανά. Δεν φτιάχναμε κολάν. Απλώς μια μοντελίστ, όχι μοναχή, που συνεργαζόμασταν, ταξίδευε στο Ντίσελντορφ για τις νέες τάσεις της μόδας».
Η ίδια παραδέχεται πως υπάρχουν δάνεια, συνολικού ύψους 430.000 ευρώ, από τρεις τράπεζες, με μακροπρόθεσμη πληρωμή. «Με κεριά και λιβάνια δε λειτουργεί ένα μοναστήρι και τα ιδρύματά του, με τέτοια κοινωνική δράς. Εργαζόμενες εξοφλούμε τα δάνεια και μετά παίρνουμε άλλα. Δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ χρέος. Κάθε μήνα εξοφλούμε τη δόση μας. Υπολογίστε πως κάθε μήνα το ποσόν της δόσης κυμαίνεται γύρω στα 300 ευρώ».
Η ηγουμένη Χριστονύμφη, αναφέρεται και στους λόγους που οδήγησαν σύσσωμη την αδελφότητα να εγκαταλείψει το Σιδηρόκαστρο, στρέφοντας τα πυρά της κατά του μητροπολίτη Μακάριου. «Με πολύ εύσχημο τρόπο, ο μητροπολίτης ζητούσε να τοποθετείται ανάμεσά μας σε όλα. Ήθελε να είναι ηγούμενος. Είχε στόχο να συγκεντρώνει χρήματα απ΄ όπου μπορούσε. Έστελνε το υπουργείο Υγείας για το οικοτροφείο 6.000 ευρώ, αν μπορούσε να τα πάρει, τα έπαιρνε χωρίς να μας πει τίποτα» τονίζει με νόημα.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ο δικηγόρος της αδελφότητας, Διονύσης Πελέκης, δηλώνει πως η απόφαση των μοναχών να εγκατασταθούν στα Σπάτα είναι αμετάκλητη, σε χώρο που ήδη έχει επιλεγεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *