3/5 Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Καταγγέλλει την διοίκηση του ΚΕΠΕΠ
ΓΙΑ «τρομοκράτηση των εργαζομένων, η ευνοιοκρατία και η παραβίαση κάθε νομιμότητας»
Την άμεση ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών διοικητικών ποινών και την αποκατάσταση των άδικα διωκόμενων εργαζόμενων στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.
Η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η ευνοιοκρατία και η παραβίαση κάθε νομιμότητας είναι καθημερινές πρακτικές της διοίκησης του ΚΕΠΕΠ, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη.

Τιμωρίες και κλήσεις σε απολογία, χωρίς Ε.Δ.Ε., προσφυγή στην εισαγγελία, κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, δυσμενείς αναιτιολόγητες σε βάρος του πραγματικού λειτουργήματός τους, καταδεικνύουν τη λογική άσκησης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης.
Αναφερόμαστε στα έργα και τις ημέρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Σ.Τ., όπως καταγγέλλονται σε αναφορά εργαζομένων, η οποία έχει περιέλθει ήδη στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και προς την Α΄ Δ.Υ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίδραση αρμοδίως ή να περισταλλεί η δράση της φοβερής αυτής τριανδρίας, τονίζει ο κ. Μπόλαρης. Συγρόνως επισημαίνει πως πρόκειται για χαρακτηριστική συμπεριφορά  ενδεικτική της νοοτροπίας «περί σεμνότητας και ταπεινότητας».  
 Ήδη η τρομοκρατική αυτή τακτική έχει «καρπούς»: αρκετοί εργαζόμενοι κατέφυγαν στην πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ άλλοι επιδιώκουν την μετακίνησή τους!
Ο Σερραίος βουλευτής τονίζει ακόμη: « Εννοείται ότι οι ευνοούμενοι του κ. Προέδρου και οι περί αυτούς απολαύουν άλλου καθεστώτος, ενώ είναι προφανές ότι εν προκειμένω έχουμε να κάνουμε με έναν «γαλάζιο» τοπάρχη και τους «πραιτοριανούς» του, οι οποίοι υλοποιούν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τα κελεύσματα της «Νέας Διακυβέρνησης» για «επανίδρυση του κράτους» της Δεξιάς και μάλιστα των πλέον ζοφερών εκδοχών του».
 Από την 16σέλιδη πυκνογραμμένη αναφορά – καταγγελία των εργαζομένων τα σημαντικότερα σημεία είναι τα εξής:
Μέσα σε ενάμιση χρόνο διοίκησης ο κ. Πρόεδρος έχει προκαλέσει 16 κλήσεις σε απολογία, αντίστοιχες πειθαρχικές διώξεις και επιβολή ποινών, έχει υποβάλει 5 μηνύσεις, έχει προκαλέσει 2 κλήσεις προσώπων στον Εισαγγελέα, ενώ σε μία περίπτωση προκάλεσε την κράτηση εργαζομένου στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καμία περίπτωση δίωξης δεν έχει διενεργηθεί Ε. Δ. Ε., ενώ οι επιβαλλόμενες πειθαρχικές ποινές (στέρηση αποδοχών) επιβάλλονται άμεσα, πριν εκδικασθούν οι ενστάσεις των εργαζομένων στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και χωρίς έγκριση της αρμόδιας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου!
Έχει επιδεινώσει χωρίς λόγο τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων που έχουν περιπέσει στην δυσμένειά του, αναθέτοντάς τους καθήκοντα που δεν αντιστοιχούν στην ειδικότητά τους ή επιβάλλοντας απογευματινές και νυκτερινές βάρδιες, χωρίς το Κέντρο να έχει το απαραίτητο προσωπικό.
Αντίθετα με την πάγια και επιστημονικά διεθνώς παραδεκτή τακτική της αποασυλοποίησης, επιβάλλει στο προσωπικό να φορά στολή!
Επέτυχε την αδρανοποίηση του δεύτερου συλλόγου εργαζομένων, και μάλιστα, αφού τους αφαίρεσε τον χώρο λειτουργίας, απέσπασε βίαια το σύνολο των εγγράφων από την σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή ενός εκ των μελών, το οποίο στην συνέχεια δίωξε για …παράνομη χρήση υλικού της υπηρεσίας!
Ο κ. Μπόλαρης τονίζει ότι μέχρι σήμερα το Υπουργείο δεν είχε ανακλαστικά να αντιδράσει στις ενυπόγραφες καταγγελίες, και ζητά από τον κ. Αβραμόπουλο να προβεί σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες για να διερευνηθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *