Αξιολογείστε την παρακάτω απόφαση του ΔΣ του Δήμου Σιντικής

Στις 11-05-2015 και ώρα 19.30 μμ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής υπήρχε ένα αποκλειστικό θέμα προς συζήτηση σχετικά με την αστική αξίωση της  Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας των Λουτρών…

σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Λουτρών για την διαχείριση των εσόδων, (ποσού 879.747,17 ευρώ) που αφορά για τα έτη από το 2007 έως το 2011, οι οποίοι «διώκονται» για την πράξη παράβασης άρθρου 1. Ν. 1608/1950 σε συνδ. με το άρθρο 256 Π.Κ. κατ΄ εξακολούθηση (άρθρου 98 Π.Κ.) και των διατάξεων του ν. 4022/2011. Καταρχήν αποδέχομαι πως είναι αθώοι εφόσον δεν υπάρχει δικαστική απόφαση σε βάρος τους.  Πέραν αυτού όμως..

 

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΑΕ ανέφερε στο σώμα ότι, το 2014 η αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με έγγραφό της τους ζητούσε να προβούν σε αγωγή αστικής αξίωσης του παραπάνω ποσού από το τότε ΔΣ των Λουτρών.

 

Το σώμα, σύσσωμη και η αντιπολίτευση, αποφάσισαν ομόφωνα, να μην προβούν σε αγωγή κατά των μελών του ΔΣ των Λουτρών που είχαν την διοίκηση των λουτρών για τα έτη 2007 έως 2011, έως ότου ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι κατά των μελών του ΔΣ των Λουτρών που είχαν την διοίκηση των λουτρών για τα έτη 2007 έως 2011. Ένας από τους «κατηγορούμενος» ο κ. Πεχλεβανίδης ζήτησε από το σώμα να ασκηθεί τόσο η ποινική όσο και η αστική αξίωση κατά αυτού ως μέλος του ΔΣ των λουτρών που ήταν από το 2007 έως την πρώτη συνεδρίαση το 2008 με πρόεδρο τον τότε κ. Δήμαρχο, διότι όχι μονό δεν νοιώθει ότι έκανε κάτι παράνομο αντιθέτως ήταν ο μόνος που αντιστεκόταν στις πράξεις της διοίκησης. Άλλωστε πιστεύει ακλόνητα (όπως έχει και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία) ότι δεν συμμετείχε ο ίδιος σε καμία παράνομη πράξη (εν γνώσει του τουλάχιστον) και γι αυτό το λόγο θέλει να αποκαταστήσει το όνομά του με αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Κανένας άλλος από την τότε διοίκηση δεν ζήτησε το αυτονόητο που ζήτησε ο κ. Πεχλεβανίδης τον οποίο εκπροσωπώ και νομικά.

 

Τα ερωτήματα που εμπίπτουν με την χθεσινή τους απόφαση είναι τα εξής τα οποία παραθέτω στην κρίση του κάθε δημότη.

 

α) γιατί το πρώην και το νυν ΔΣ δεν έχουν προβεί  σε αγωγή αστικής αξίωσης κατά του τότε ΔΣ των Λουτρών για τα έτη 2007 έως 2011   

 

β) γιατί ενώ η αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με έγγραφό της του ζητάει να προβούν σε αγωγή αστικής αξίωσης κατά του τότε ΔΣ των Λουτρών για τα έτη 2007 έως 2011 δεν ακολουθούν αυτήν την υπόδειξη.        

 

γ) γιατί κατέληξαν σε μια απόφαση και μάλιστα ομόφωνα (σύσσωμη και η αντιπολίτευση) να μην προβούν σε αγωγή κατά των μελών του ΔΣ των Λουτρών που είχαν την διοίκηση των λουτρών για τα έτη 2007 έως 2011, έως ότου ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης ασκήσει ποινική δίωξη.

 

Δηλαδή αν ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης ασκήσει ποινική δίωξη τότε θα ξαναπάρουν απόφαση αν θα ασκήσουν κι αυτή αγωγή. Ο σκοπός σήμερα με την απόφασή τους αυτή ποια είναι? να μην κινηθούν σε αθώους ανθρώπους?/ καλά με την άσκηση της ποινική δίωξης δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας!!! πως θα μπορέσουν μετά να ασκήσουν αγωγή αφού δεν θα έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα;; ή θα περιμένουν μέχρι την τελεσιδικία της απόφασης που θα πάρει χρόνια… και αν κάποιος αθωωθεί τότε πως θα έχουν ασκήσει αγωγή κατ αυτού. Αλήθεια σήμερα, ο δήμος Σιντικής έχει προβεί σε ένορκη διοικητική εξέταση για να δει αν υπάρχουν ευθύνες.  Δεν ενδιαφέρεται ο δήμος για τα του οίκου του!! περιμένει μόνο από τον Εισαγγελέα τι θα πει. Σκέφθηκαν μήπως με αυτήν την χρόνια διαδικασία αν δεν ασκήσουν την αγωγή ότι μπορεί να παραγραφή είτε μετά το πέρας της πενταετίας είτε μετά το πέρας της εικοσαετίας. Γνωρίζουν βέβαια ότι με την κατάθεση της αγωγής σταματάει η παραγραφή λόγο εκκρεμοδικίας (μπορούν να πάρουν αναβολή, να την ματαιώσουν, να την επαναφέρουν κλπ) και εφόσον αθωωθούν είτε με βούλευμα, είτε στο δικαστήριο η ΔΑΕ λουτρών να παραιτηθεί του δικαιώματος του δικογράφου της αγωγής κατά των αθώων. Αν όμως υπάρξει έστω και μια καταδίκη την οποία απεύχομαι, τότε θα έχουν ακόμη την δυνατότητα να στραφούν κατ΄ αυτόν και να τηρήσουν τον νόμο που τους υπαγόρευσε η Αποκεντρωμένη διοίκηση από το 2014.

 

Η ευθύνες δικές τους.

 

Με τιμή

 

Γιάντσιος Ιωάννης

 

Δικηγόρος

 

 

Δημότης Καμαρωτού    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *