Γνωρίστε τον Σερραίο Γιώργο Κυράδη, τον πρώτο παραπληγικό που «κατακτά» τους αιθέρες!

Ένας άνθρωπος που δεν τα βάζει ποτέ κάτω. Αυτό δείχνει και η θέληση του να πάρει δίπλωμα πτήσης για trike και να απολαμβάνει μόνος τις βόλτες του στους ουρανούς.

 

 

Γιώργος Κυράδης: Ο πρώτος παραπληγικός που «κατακτά» τους αιθέρες!

 

Ο λόγος για τον Γιώργο Κυράδη από τις Σέρρες που πήγε στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου για να δώσει τις εξετάσεις του και να πάρει το δίπλωμα του.

 

Τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν στάθηκαν εμπόδιο στην πραγματοποίηση των ονείρων του. Ίσως να μην μπορεί να περπατήσει, μπορεί όμως να πετάξει.

 

Μετά τα απαραίτητα μαθήματα, ο κ. Κυράδης είναι ο πρώτος ΑμεΑ που αποκτά δίπλωμα πτήσης trike.

 

Πριν από χρόνια είχε ένα ατύχημα που του στέρησε τη κίνηση στα κάτω άκρα. Δεν το έβαλε όμως ποτέ κάτω και συνέχισε να πραγματοποιεί τα όνειρά του.

 

Ένα από αυτά ήταν να κατακτήσει τους αιθέρες και το κατάφερε, αφού η πτήση που έκανε μαζί με τον εκπαιδευτή του ήταν επιτυχής και εξασφάλισε την σχετικά άδεια από τους εξεταστές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που έφθασαν στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου.

 

Ο κ. Κυράδης θα είναι ο πρώτος πιλότος με κινητικά προβλήματα, όμως, το μήνυμα που στέλνει σε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ξεπερνά ακόμα και το ύψος των πτήσεών του.

 

 

 

 

Πηγή: gr.euronews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *