Δέσμευση Αν. Υπουργού Υποδομών Στ. Καλογιάννη για χρηματοδότηση του δρόμου Πετριτσίου – Καστανούσσας

Την δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρου Καλογιάννη και από το Βήμα της Βουλής, για τη χρηματοδότηση του Οδικού Άξονα Σερρών-Κιλκίς και συγκεκριμένα στο Τμήμα γέφυρας Στρυμόνα- Καστανούσσας, απέσπασε η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η βουλευτής έθεσε εκ νέου το θέμα στον Αναπληρωτή Υπουργό κατά τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, υπογραμμίζοντας την τραγική κατάσταση του οδοστρώματος, που υποβάλλει τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής σε απίστευτη ταλαιπωρία, φθορά των αυτοκινήτων τους, ειδικά στην παρούσα οικονομική κρίση, κυρίως όμως προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν να χαθούν ζωές και να θρηνήσουμε θύματα.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Αραμπατζή είχε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Υπουργό στις 12 Μαρτίου 2013 για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας του ν’ ανταποκριθεί στο αίτημα χρηματοδότησης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για την αποτελεσματικότερη δυνατή επούλωση του Οδικού Άξονα σε μήκος τουλάχιστον 7-8 χλμ.

 

Ο κ. Καλογιάννης είχε δεσμευτεί για τη συνδρομή του Υπουργείου στο έργο αυτό.

Η κ. Αραμπατζή, επαναφέροντας χθες στην αρμόδια Επιτροπή το θέμα, αναφέρθηκε σε κάποιες επουλώσεις, που έχουν από τότε πραγματοποιηθεί, αλλά ζήτησε την επιβεβαίωση της δέσμευσης του Υπουργού για την οριστική χρηματοδότηση του έργου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας στη Σερραία βουλευτή είπε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της παρούσας δημοσιονομικής συγκυρίας, θα τηρήσει το Υπουργείο τη δέσμευσή του χρηματοδοτώντας τον Οδικό Άξονα Σερρών-Κιλκίς, γέφυρας Στρυμόνα- Καστανούσσας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *