ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Δύο Σερραίες στον τελικό της Microsoft Office Specialist


Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου από την ACTA τα ονόματα των δύο μαθητριών  από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που προκρίθηκαν στους 100 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο Microsoft Office.

Είναι η πρώτη φορά που μαθητές από τις Σέρρες καταφέρνουν αυτήν την διάκριση.

Οι μαθήτριες Εβελίνα Πετρόβαλη από τις Σέρρες και η Μυρτώ Χήρα από το Σιδηρόκαστρο, προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist. Οι δύο μαθητές διεκδικούν τα δύο από τα τρία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που θα γίνει αυτό το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.   Η φετινή προκριματική φάση είχε εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Τα όρια πρόκρισης ήταν υψηλοτέρα από πότε στα 22 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

Η Εβελίνα Πετρόβαλη, μαθήτρια Α’ τάξης του 1ου Λυκείου Σερρών, προκρίθηκε στον τελικό του Word με βαθμολογία 1000 και χρόνο πρόκρισης μικρότερο από 30 λεπτά.  Την Εβελίνα προετοίμασε εξ αποστάσεως η περσινή αργυρή πρωταθλήτρια του Word Γεωργία Μαρουσιάδου.

Η Μυρτώ Χήρα, μαθήτρια Α’ Λυκείου από το Λύκειο Σιδηροκάστρου,  προκρίθηκε στον τελικό του PowerPoint με βαθμολογία 1000 και πολύ χαμηλό χρόνο πρόκρισης. Την Μυρτώ προετοίμασε εξ αποστάσεως ο προπονητής Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist Παναγιώτης Ασλανίδης.

Και τις δύο μαθήτριες, εντόπισε το εκπαιδευτικό εγχείρημα – πρόγραμμα ανεύρεσης ταλέντων «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin» της σχολής ExpertIN.  Οι μαθήτριες ήταν υπότροφοι σε όλη την διάρκεια  της προετοιμασίας τους.

Είναι η πρώτη φορά που οι Σέρρες θα εκπροσωπηθούν στον Πανελλήνιο τελικό της Microsoft Office Specialist, ας ευχηθούμε στα κορίτσια μας, το Σάββατο 20 Απριλίου, να κερδίσουν το εισιτήριο για τις ΗΠΑ.

Βασίλης Λωλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *