Αναφορά του Γιάννη Γιάντσιου για τα αδέσποτα στο Καμαρωτό

ΑΝΑΦΟΡΑ

Καμαρωτό Σερρών 13-04-2024

Γιάντσιος Ιωάννης δικηγόρος Σερρών, δημότης Καμαρωτού Σερρών τηλ. 6976639687

Κατά

Του Δήμου Σιντικής

Του Α.Τ. Σιδηροκάστρου

Κοινοποίηση: 1.- στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης

2.- Στο υπουργείο Εσωτερικών

3.- στον αρχηγό της αστυνομίας

4.- στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

…………..

Όπως σας είναι γνωστό, τόσο στον Δήμο Σιντικής, όσο και στο ΑΤ Σιδηροκάστρου, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των κατοίκων του χωριού Καμαρωτού, τα τελευταία 3 έτη η κατάσταση σχετικά με τα δεσπόζουσα σκυλιά, που έχουν γίνει αγέλη, οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται με τον φόβο και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την κεντρική οδό του χωριού. Έχουν γίνει διάφορα γεγονότα όπως: να επιτίθενται στους κατοίκους μόλις τολμήσουν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται, να τους ρίχνουν στο έδαφος, να τους δαγκώνουν. Χωριανοί με μηχανάκια, ποδήλατα έχουν πέσει και χτυπήσει, διότι ότι όποιος προσπαθήσει να περάσει, αμέσως του επιτίθενται να το δαγκώσουν. Οι ηλικιωμένοι, για να πάνε στην Εκκλησία πχ ή να γυρίσουν στις κατοικίες τους, αλλάζουν δρόμο για να τα αποφύγουν. Σκεφθείτε δεν τολμούμε δύο και περισσότεροι να προσπαθούμε να διαβούμε τον δρόμο. Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το χωριό είναι ανάστατο.

Δεν φταίνε τα ζώα. Αυτό το δηλώνουμε κατηγορηματικά.

Να το ξεκαθαρίσουμε, σχεδόν όλοι στο χωριό έχουν κι από ένα σκυλί στην αυλή τους. Τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε και τα προσέχουμε. Κανείς δεν θέλει το κακό τους. Όμως, η χρησιμοποίηση αυτών των δεσποζουσών σκυλιών κατά των πολιτών είναι εγκληματική πράξη από τους ιθύνοντες νους.

Το ωραίο είναι ότι, κάθε καταγγελία των δημοτών πέφτει στο κενό. Το Α.Τ. Σιδηροκάστρου, όταν λαμβάνει την καταγγελία την στέλνει στον Δήμο Σιντικής κι αυτό είναι όλο. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν γίνεται. Ο δήμος αν και είναι αρμόδιος φορέας, δεν λαμβάνει μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των σκυλιών τα οποία δεν φταίνε.

Κανείς δε από τις αρμόδιες παραπάνω αρχές δεν προέβη σε πρόστιμα κατά των «υπευθύνων». Και το Α.Τ. Σιδηροκάστρου, αλλά και ο Δήμος Σιντικής γνωρίζουν τους «υπαίτιους». Γιατί λοιπόν δεν κάνουν αυτά που προβλέπει η νομοθεσία η οποία είναι συγκεκριμένη: Άρθρο 5 Υποχρεώσεις ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς τι περιμένουν χρόνια τώρα.

Η συμπεριφορά του δήμου Σιντικής και του ΑΤ. Σιδηροκάστρου είναι κάτι παραπάνω από αδιαφορία. Ενσυνείδητη αμέλεια το λιγότερο… Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Υπάρχουν ευθύνες των αρμοδίων που αν δεν λάβουν μέτρα θα καταθέσουμε καταγγελίες, μηνυτήριες αναφορές κλπ. το θέμα δεν πάει άλλο.

Γιάντσιος Ιωάννης δημότης Σιντικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *