Επιτρέπεται και πάλι το ψάρεμα στη λίμνη Κερκίνη

Από  την  Τρίτη 21 Μαΐου επιτρέπετε και πάλι το ψάρεμα στη λίμνη Κερκίνη, μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωϋσιάδη. Σημειώνεται ότι το  ψάρεμα στη λίμνη Κερκίνη με βάρκα επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες ψαράδες οι οποίοι έχουν ανανεώσει έγκαιρα την άδεια αλιείας του σκάφους τους.

 

Στους ερασιτέχνες ψαράδες επιτρέπεται το ψάρεμα χωρίς πλωτό μέσο, από τη ξηρά, μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία εκτός από παραγάδια. Για κάθε ερασιτέχνη ψαρά  επιτρέπεται η αλιεία μέχρι δύο (2) κιλά αλιεύματα ή μέχρι τρία (3) ψάρια το 24ωρο, ανεξάρτητα βάρους. Απαγορεύεται η πώληση και γενικά η εμπορία αλιευτικών προϊόντων που προέρχονται από ερασιτεχνική αλιεία.

Απαγορεύεται απόλυτα, στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες, η αλιεία, εμπορία και πώληση των παρακάτω ειδών, εφόσον έχουν μήκος μικρότερο των αναγραφομένων:

Κυπρίνος (Γριβάδι) 30 εκατοστά του μέτρου

Πεταλούδα (Ιταλικό) 15 εκατοστά

Πέρκα (Πρίκι) 18 εκατοστά

Τίνκα (Γλήνι) 15 εκατοστά

Καραβίδα 10 εκατοστά 

Χέλι 30 εκατοστά

Απαγορεύεται απολύτως η ερασιτεχνική αλιεία χελιού, καθ΄όλο το έτος σε όλη

την Επικράτεια. Η άσκηση αλιείας χελιού από οποιοδήποτε επαγγελματικό

σκάφος γίνεται κατόπιν έκδοσης ειδικής άδειας από το Τμήμα Αλιείας.

 

Για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα προβλέπονται: χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας αλιείας σκάφους, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμως αλιευομένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή των αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Αρμόδιες αρχές για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών για παραβάσεις σε εσωτερικά ύδατα ( λίμνες, ποτάμια και άλλα υδάτινα συστήματα ), είναι οι αστυνομικές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *