Σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή απο τον Σάββα Κοσμίδη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Σιντικής

Με σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή και παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του  για ανάπτυξη του δήμου  Σιντικής, ο κ. Σάββας Κοσμίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, την Κυριακή (24/11) το πρωί στο ξενοδοχείο “Olympik“.

 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ο κ. Κοσμίδης επεσήμανε ” ότι σήμερα ο Δήμος μας έχει φθάσει στο σημείο  ζενίθ  της απαξίωσης του, λόγω των λανθασμένων χειρισμών  που έγιναν με  συνυπαιτιότητα  και συνευθύνη του ίδιου του Δημάρχου ” . Έκανε λόγο για αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση Λιανάκη σκάνδαλο σημειώνοντας πως ” στους άστοχους και επιβλαβείς  όπως αποδείχθηκε χειρισμούς ,συνέβαλλε και η μη πιστή εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου “.

 

Ζήτησε την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων για την επίτευξη υψηλών και αναπτυξιακών στόχων, λέγοντας πως ο δήμος ανήκει σε όλους τους δημότες του. ”  θα αφήσουμε πίσω παλιές τακτικές με στόχο δημόσιες σχέσεις και επανεκλογές , δεν θα υποσχεθούμε πράγματα που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν ,ούτε θέσεις εργασίας . Δεν θα παίξουμε με τον πόνο και την δυστυχία των δημοτών “, είπε. Ο κ. Κοσμίδης παρουσίασε και τους βασικούς άξονες του για την επόμενη πενταετία.

 

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν οι : Αθανάσιος Σπάσης   πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Νίκος Ιντζές  δημοτικός σύμβουλος , Νίκος Καραπιπέρης  πρώην δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Ιντζές  πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, Χρήστος Στάμτσης πρώην γενικός διευθυντής της ΕΒΖ και πρώην υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Καμπάνταης, Τάσος Κοκκινίδης, Νίκος Κουλιάλης πρώην δημοτικός σύμβουλος νυν πρόεδρος ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ, Γιώργος Καρπουχτσής πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Σιδηροκάστρου, Μάκης Ανδρεάδης πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας  Σιδηροκάστρου, Φώτης Καχπάνης πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος , Σίμος Χοτζούδης πρώην διευθυντής Δασών Σερρών, Γιάννης Κιοσσές και πλήθος φίλων και υποστηρικτών του υποψήφιου δημάρχου.

 

Όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Κοσμίδης :

 

 Αγαπητές  συνδημότισσες και συνδημότες

 

Ο  Πλάτωνας έγραψε στα τέλη του 4ου  πχ αιώνα

– Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου !  –

 Φίλες και  φίλοι

  Ως κινητήριος άξονας μιας πρωτοβουλίας  ενεργών δημοτών του δήμου  Σιντικής, με γνωστή, επαγγελματική, συλλογική και κοινωνική δράση, πήρα την πρωτοβουλία  να σας καλέσω εδώ μόλις έξη μήνες πριν τις επόμενες Δημοτικές εκλογές , προκειμένου  να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να είμαι  υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Σιντικής .

 -Η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου, είναι ο σημαντικός παράγοντας για το εγχείρημα αυτό, επειδή πιστεύω, ότι όλοι εσείς, έχετε διακριθεί ο καθένας στον τομέα του και επιπλέον ότι είστε ενεργοί πολίτες με καθοριστικό ρόλο στα δημοτικά δρώμενα.   

 -Πρέπει να δημιουργήσουμε  μια ευέλικτη, αποτελεσματική  ομάδα συντονισμού του αγώνα, η οποία  θα αναλάβει την ενημέρωση και την οργάνωση της προσπάθειάς μας , ώστε να πετύχουμε την δημιουργία  ενός πλειοψηφικού αριθμού  δημοτών, απαραίτητου για την επίτευξη του στόχου μας.

– Πρέπει να ενεργοποιήσουμε άξιους και ικανούς συνδημότες μας, για να είναι υποψήφιοι δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον δήμο μας,  πρότυπο.

– Μαζί  θα δουλέψουμε και θα συνεργαστούμε, για να γίνει γνωστή η προσπάθεια μας και στα άλλα τοπικά διαμερίσματα, του Δήμου μας

 Κυρίες και κύριοι

  Ζούμε σε μέρες που οι όροι της ζωής μας αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ζούμε σε μέρες που η αβεβαιότητα μεγαλώνει, η αισιοδοξία  λιγοστεύει, τα αποθέματα χρημάτων και υπομονής εξαντλούνται.

Όλοι μας καθημερινά βιώνουμε :

– ότι  περισσότερο από κάθε άλλη φορά, παγιώνεται η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, καθώς αποδείχτηκε πόσο ευάλωτοι γίνονται κάποιοι στην κακοδιαχείριση, στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, στην αδιαφάνεια, όταν καθίστανται φορείς της όποιας εξουσίας και έρμαια της φιλαυτίας και της αλαζονείας τους.

 

– ότι σήμερα ο Δήμος μας έχει φθάσει στο σημείο  ζενίθ  της απαξίωσης του, λόγω των λανθασμένων χειρισμών  που έγιναν με  συνυπαιτιότητα  και συνευθύνη του ίδιου του Δημάρχου , στα  παρακάτω  θέματα: 

–  του ορισμού Γενικού Γραμματέα 

– του συντονισμού  των  αρμοδιοτήτων των αιρετών συμβούλων

– της αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών και μέσων αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινότητας

– αλλά και στο μεγάλο ,θα μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω ΣΚΑΝΔΑΛΟ της υπόθεσης ΛΙΑΝΝΑΚΗ, στο οποίο στους άστοχους και επιβλαβείς  όπως αποδείχθηκε χειρισμούς ,συνέβαλλε και η μη πιστή εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου .

Φίλες και φίλοι

Τονίζω ιδιαίτερα ότι δεν έχω  καμία σχέση και ούτε θέλω να έχω με όσους κάνανε κακούς χειρισμούς  στην νυν Δημοτική Αρχή, όπως δεν έχουν  ούτε και αυτοί με τους οποίους   ξεκινώ να συγκροτήσω  δυναμική κοινωνική ομάδα .

Βασική αρχή μου  είναι  η  συμπόρευση με πολίτες, τίμιους και  άφθαρτους, όχι  με  τους   μεταμφιεσμένους  και τους «μετανοιωμένους» που δεν είναι τίποτε άλλο από μια άλλη εκδοχή του χτες, του παλαιού και του ξεπερασμένου.

Όλοι μας θέλουμε και θα επιδιώξουμε από τις πρώτες ημέρες που θα αναλάβουμε :

1-να πέσει άπλετο φώς στην υπόθεση Λιαννάκη.

2-άμεση απομάκρυνση του Γενικού  Γραμματέα του Δήμου

3-αλλαγή του τρόπου και της μορφής λειτουργίας της νομικής υπηρεσίας  

Υπόσχομαι διαφανή και νοικοκυρεμένη διαχείριση, οργάνωση και έλεγχο σε όλους τους τομείς.

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Ανήκω, όπως γνωρίζετε, στην ομάδα των  λίγων εκείνων ανθρώπων που ενώ είχαν και έχουν κομματική ταυτότητα και δημόσια διοικητική θέση , δεν την χρησιμοποίησα ποτέ για ίδιο όφελος αλλά για το καλό των συμπολιτών μου.

 

 Δεν είμαι  επίσης  από τους ανθρώπους που μηδενίζουν το έργο ή την προσπάθεια κανενός ούτε διακατέχομαι από εκδικητικά πάθη .

 

 Δεν είναι στις προθέσεις μου να διαδραματίσω τον ρόλο του  Εισαγγελέα, ούτε  να κρίνω συνεχώς την στάση ή τα λάθη των άλλων. Η άποψη αυτή  είναι για μένα συνειδητή στάση ζωής, αφού εκτιμώ απόλυτα ότι η αφοριστική κριτική των πάντων για όλα και η μεμψιμοιρία , έχει οδηγήσει αυτό τον τόπο στα σημερινά αδιέξοδα.

 

 Αρμόδια για τις νόμιμες ή μη πράξεις κάποιων είναι τα Δικαστήρια και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας στα οποία έχει δικαίωμα να προσφύγει ελεύθερα  ο κάθε πολίτης, μηχανισμούς στους οποίους εάν  χρειασθεί  θα συνδράμουμε  συνειδητά και χωρίς προαπαιτούμενα .

 

Φίλες και φίλοι

 

Προσωπικά ως κύριο  στόχο , κατεύθυνση και ιδεολογία   έχω και θα παλέψω για αυτό , μια σύγχρονη και δημοκρατική αποκέντρωση του κράτους και τη δημιουργία μιας αναγεννημένης ακομμάτιστης  Αυτοδιοίκησης, ως  λαϊκός κοινωνικός θεσμός, αναγκαίος φορέας  κοινωνικής και οικονομικής  προόδου, ουσιαστικής κοινωνικής συμμετοχής και διαφάνειας,  φορέας ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους πρόνοιας και διασφάλισης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

 

-Θα αγωνισθούμε για την αναμόρφωση πρώτα απ’ όλα της νοοτροπίας που είναι διάχυτη εδώ και πολλά χρόνια  στην κοινωνία αυτού του τόπου. Νοοτροπία καχυποψίας και ωχαδερφισμού, νοοτροπία ικανοποίησης μόνο μικροσυμφερόντων και προσωπικών εξυπηρετήσεων, στο βωμό των οποίων θυσιάζονται τα πάντα.

 -Αυτή τη νοοτροπία ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ θα την αλλάξουμε  μέσα από τη δράση μας , αυτή την κοινωνία θα προσπαθήσουμε να την μετατρέψουμε σε κοινωνία αλληλεγγύης, ελπίδας, συμπόνιας για τον αδύνατο, αγάπης για τον συνάνθρωπο. 

 

πιστεύω 

– ότι ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων χρόνων που έχει στόχο το ΄΄ λιγότερο κράτος΄΄  , η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει  δυνατότητες – με σωστή και χρηστή διοίκηση – να υπηρετήσει τον πολίτη ακόμα , παρότι γίνεται διαρκώς μείωση των θεσμοθετημένων πόρων  από την κεντρική διοίκηση.

– ότι μια Δημοτική Αρχή με θέληση, όραμα, φαντασία, δυναμισμό ,  και προπάντων διαφάνεια και εμμονή στην τήρηση της νομιμότητας , της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας σε όλες τις λειτουργίες του Δήμου, μπορεί να λειτουργήσει για το συμφέρον των δημοτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους

– πιστεύω ότι μακριά και έξω από κάθε λογής κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις μπορούμε να προωθήσουμε καλύτερα τα θέματα και τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας .

 

        Άλλωστε αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου,  ότι μόνο με την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων μπορούμε να επιτύχουμε στόχους υψηλούς, μια και ο Δήμος δεν ανήκει ούτε στους γαλάζιους, ούτε στους πράσινους, ούτε στους κόκκινους. Ανήκει σε όλους εσάς ..

-θα αφήσουμε πίσω παλιές τακτικές με στόχο δημόσιες σχέσεις και επανεκλογές , δεν θα υποσχεθούμε πράγματα που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν ,ούτε θέσεις εργασίας .

– δεν θα παίξουμε με τον πόνο και την δυστυχία των δημοτών.

 

  Κυρίες και κύριοι

 

Ενδεικτικά το όραμά μας  για την επόμενη πενταετία επικεντρώνεται στους εξής  βασικούς άξονες :

 

   -Καθημερινότητα .

   -Κεντρική Διοίκηση.

   -Υποδομές.

   -Παιδεία- Πρόνοια και Αγωγή.

   -Γεωργία- Γεωθερμία-Κτηνοτροφία.

   -Τουρισμός. 

    -Αθλητισμός-Πολιτισμός.

 

Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα παραπάνω , απαιτείται  ιδιαίτερη βαρύτητα:

(1) στην κινητοποίηση των   πολλών  αλλά ‘άγνωστων’ συμπολιτών μας , ειδικά στους νέους που έχουν ιδέες, γνώσεις, διάθεση, ικανότητες και χρόνο να προσφέρουν αλλά εξακολουθούν να παραμένουν στο περιθώριο γιατί κανείς δεν τους κάλεσε ή ακόμα  γιατί κανείς δεν τους επέτρεψε να μετέχουν και να συνδράμουν στα δρώμενα του δήμου

(2) στην ορθολογική και επίκαιρη διαχείριση των υπαρχόντων οικονομικών πόρων , στην αξιοποίηση προσφορών αλλά και στην ανεύρεση εναλλακτικών εσόδων .

(3) στο άρτια και επαγγελματικά καταρτισμένο στελεχιακό και εργατικό δυναμικό του Δήμου μας, χάρις του οποίου ο Δήμος μας  απέκτησε  Διαχειριστική Επάρκεια και  το οποίο  θα απαλλαγεί από τις όποιες παρεμβάσεις και εξαρτήσεις του παρελθόντος και με την κατάλληλη καθοδήγηση , οργάνωση και έλεγχο από μια δημοτική αρχή που διακατέχεται από εμπειρία, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα , θα αποκτήσει όραμα και κίνητρα ώστε να αποδίδει ανάλογα με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες που διαθέτει.

 

ΦΙΛΕΣ  ΚΑΙ  ΦΙΛΟΙ

    Όλοι εσείς που συμφωνείτε  με  τις   θέσεις αυτές  ή και με άλλες που  θα προτείνετε  μέσα από τον ανοικτό διάλογο που θα ακολουθήσει  μέχρι τις εκλογές  και θέλετε ο Δήμος μας

(α)  να λειτουργεί  με  συλλογικότητα,  ανοιχτό διάλογο , διαφάνεια, δημοκρατικές διαδικασίες, νομιμότητα και αξιοκρατία

(β) να  συνδιαμορφώνει  με τους συνδημότες μας θέσεις και προτάσεις με όλους τους διαθέσιμους τρόπους επικοινωνίας

Όλοι εσείς  και  πολύ άλλοι που δεν είναι σήμερα εδώ , καλείστε    με την παρουσία σας , την κριτική σας , τις προτάσεις σας  , τις θέσεις σας , στην προσπάθεια  δημιουργίας  κοινωνικής πλειοψηφίας με μπροστάρηδες  όλους τους ενεργούς  συνδημότες μας … και επειδή πεποίθηση όλων είναι ότι οι ηγέτες ούτε διορίζονται ούτε αυτοχρίζονται αλλά αναδεικνύονται από τους κοινωνικούς αγώνες και από τις καινοτόμες προτάσεις του που η κοινωνία αποδέχεται , οι καταλληλότεροι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης . Ένα  ψηφοδέλτιο  το οποίο  θα έχει ως σημαία

• την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια

• την ενότητα, την ισότητα και τη συλλογικότητα

Και το οποίο θα στηρίζεται

 

• στη  συμμετοχή  , την προσφορά και τον εθελοντισμό

• στην  εμπειρία , στη  διαφάνεια , στη διαβούλευση και τη συναίνεση

 

Κυρίες και κύριοι

  Στέκομαι απέναντί σας ως υποψήφιος Δήμαρχος, με αποκλειστικό και μοναδικό μου σκοπό , να συνδράμω στη δημιουργία και τη στερέωση μιας δίκαιης, αποδοτικής και ισχυρής τοπικής κοινωνίας, μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπεράνω προσωπικών συμφερόντων και κομματικών επιταγών, με μόνο κριτήριο την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των Δημοτών.

 

 

 Πιστεύω ότι συμφωνείτε  με τις παραπάνω απόψεις  και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων  …. για  την  στήριξή σας  και σας ευχαριστώ  και πάλι για αυτή την μοναδική μεγαλειώδη συγκέντρωση ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *