Στο παρά πέντε διασώθηκε η περιουσία του δήμου Σιντικής

Με έντονες φασαρίες και διαπληκτισμούς και ισχυρή αστυνομική δύναμη  ο πλειστηριασμός, χθες (6.3.13) για την έκταση των 750 στρεμμάτων στο γεωθερμικό πεδίο, χθες το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Σιδηροκάστρου. Δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες επιχείρησαν με διαπληκτισμούς και σπρωξίματα να μην επιτρέψουν στον κ. Λιανάκη να εισέλθει στον χώρο του δικαστηρίου.

 


Ο δήμος Σιντικής με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν λίγο καιρό ενέκρινε την καταβολή των 53.000 ευρώ στον κ. Λιανάκη για να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού. Αυτό και έγινε.


Αλλά  παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, στο παρασκήνιο,  ο κ. Λιανάκης μεθόδευσε την συνέχιση της διαδικασίας. 


Έτσι  αργά  χθες (6.3.13) μεσημέρι  ξαφνικά στον δήμο ήρθε ένα φαξ με που ενημέρωνε πως ο πλειστηριασμός θα γίνει κανονικά καθώς βρίσκονταν σε εκκρεμότητα ένα ποσό 25.000 ευρώ , που ήταν οι τόκοι και τα δικαστικά έξοδα. Αμέσως το νέο διαδόθηκε και στο Ειρηνοδικείο συγκεντρώθηκα δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες οι οποίοι έκαναν ότι ήταν δυνατό να μην γίνει ο πλειστηριασμός, με φασαρία , επεισόδια και σπρωξίματα, ενώ ο κ. Λιανάκης κατόρθωσε με την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης να εισέλθει στον χώρο του δικαστηρίου. 


Η διαδικασία του πλειστηριασμού για τα 750 στρέμματα ξεκίνησε και ο κ. Λιανάκης διεκδίκησε μόνο 24 στρέμματα. Τα ίδια στρέμματα, μετά από προτροπή συμβούλων,  διεκδίκησε και ο δημότης Θωμάς Θολιώτης , ο οποίος τελικά πλειοδότησε , καταβάλλοντας 7.500 ευρώ. Την τελευταία στιγμή ο κ. Θολιώτης, φαίνεται πως έσωσε την περιουσία του Δήμου, ενώ δεσμεύτηκε, ενώπιων όλων,  πως εάν  ο δήμος θελήσει, μπορεί να  πάρει πίσω την έκταση με την καταβολή των  7.500 ευρώ. 


Για σοβαρές παραλείψεις επικρίνουν την δημοτική αρχή και τη νομική υπηρεσία του δήμου – στην διαδικασία του πλειστηριασμού δεν παρευρέθηκε κανείς από τη νομική υπηρεσία του δήμου –  καθώς άφησαν την υπόθεση να εξελιχθεί έτσι. Για μια δημοτική αρχή  που πελαγοδρομεί , αδύναμη να υπερασπιστεί την δημοτική περιουσία , κάνουν λόγο δημοτικοί σύμβουλοι. 

 

   

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καρύδας σημείωσε πως την τελευταία στιγμή , στις δυο το μεσημέρι έλαβε ένα φαξ ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού θα γίνει κανονικά.  Εκτίμησε πως ο κ. Λιανάκης δεν θα προσέλθει στον πλειστηριασμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε παρασκήνιο. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί η νομική υπηρεσία δεν γνώριζε την τετριμμένη  διαδικασία των πλειστηριασμών ότι καταβάλλονται πρώτα τόκοι και δικαστικά έξοδα, απάντησε πως δεν είναι νομικός. Απέφυγε να απαντήσει και γιατί δεν παρευρίσκονταν στο Ειρηνοδικείο η νομική υπηρεσία για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του δήμου.

 

 «Ο Λιανάκης με δικές του  μεθοδεύσεις κατόρθωσε να φέρει τον δήμο προ τετελεσμένου γεγονότος. Ωστόσο η εξέλιξη του πλειστηριασμού ήταν αίσια καθώς την έκταση την πήρε ο κ. Θολιώτης ο  οποίος προτίθεται αν το θελήσει ο δήμος να το δώσει έναντι της αμοιβής που κατέβαλε . Επιβάλλεται να το θέλει ο δήμος», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος κ. Αθανάσιος Σπάσης.  

 

 

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του πλειστηριασμού εξέφρασε ο κ. Φώτης Δομουχτσίδης, δηλώνοντας πως «Είμαστε ικανοποιημένοι που το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ήταν θετικό για την εξέλιξη του δήμου καθώς ο δημότης που  πήρε την έκταση, εξέφρασε την διάθεση να την επιστρέψει  στον δήμο έναντι της αμοιβής των 7.500 ευρώ. Με αυτή την εξέλιξη  έπαψε να κρέμεται πάνω από τον δήμο  η δαμόκλειος σπάθη του πλειστηριασμού της έκτασης στο  γεωθερμικό  πεδίο».  

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *