Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής : Παράταση για τα έργα στο Δημοτικό γήπεδο Σιδηροκάστρου και αναβολή για τα καταστήματα στην κοιλάδα

Αναβολή για τα καταστήματα στην κοιλάδα  και παράταση για τα έργα στο Δημοτικό Γήπεδο Σιδηροκάστρου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής , που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης (26.2).

 

Δημοτικό Γήπεδο  

 Την παράταση των βοηθητικών έργων στο Δημοτικό Γήπεδο, αποφάσισε, ομόφωνα,  τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής, αν και υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις. Ο κ. Θόδωρος Πασχαλίδης εξέφρασε την άποψη πως ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο εργολάβος είναι εκτός μελέτης και για να αποκτήσει στέγαστρο το γήπεδο θα πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον εργολάβο να αυθαιρετεί», σημείωσε. Ο κ.  Φώτης Δομουχτσίδης επεσήμανε πως είναι η δεύτερη φορά που ζητά παράταση ο εργολάβος, ενώ ο κ. Αθανάσιος Σπάσηςυποστήριξε πως θα πρέπει να δοθεί παράταση για τα βοηθητικά έργα, όχι για το στέγαστρο, αν δεν εκδοθεί η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου όπου βρίσκεται το θέμα.

Επίθεση στον κ. Δομουχτσίδη εξαπέλυσε ο κ. Νίκος Ιντζές κατηγορώντας τον ότι εξαιτίας του καθυστερεί το έργο του στεγάστρου, ενώ σημείωσε πως η δεύτερη μελέτη που παρουσίασε ο εργολάβος ήταν καλύτερη. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Δομουχτσίδη που ζήτησε από τον κ. Ιντζέ να σταματήσει να σπεκουλάρει για το θέμα. «Δεν σας ενδιαφέρει το έργο, αλλά οι τυπικότητες» απάντησε ο κ. Ιντζές.

Ο κ. Γιάννης Δήμουυποστήριξε πως εάν ίσχυε η πρώτη μελέτη το έργο θα είχε ολοκληρωθεί και Εθνικός θα είχε στέγαστρο τώρα. Το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί παράταση στον εργολάβο για τα βοηθητικά έργα.

 

Αναβολή για τα καταστήματα

 

Την παραπομπή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή  για τη δημοπράτηση ή μη δυο καταστημάτων ( το πρώτο και το τρίτο) στην κοιλάδα του Σιδηροκάστρου πρότεινε ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καρύδας, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου. Οι καταστηματάρχες ζητούν παράταση των συμβολαίων τους έως και 12 χρόνια. Ο δήμαρχος δεν απέκλεισε ακόμη και αλλαγή χρήσης των καταστημάτων, καθώς το θέμα της ηχορύπανσης ξεπέρασε τα όρια και έχει προκαλέσει εντάσεις και προπηλακισμούς  μεταξύ καταστηματαρχών και πολιτών. Ο κ. Καρύδας τόνισε πως πέρασε δύσκολες ώρες το καλοκαίρι  από τα παράπονα των πολιτών λόγω της ηχορύπανσης και την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των καταστηματαρχών. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν απέκλεισε ακόμη και αλλαγή χρήσης των καταστημάτων.

Ο κ. Λάμπης Μουμτζίδης πρότεινε να επαναδημοπρατηθούν τα καταστήματα με ίδια χρήση, ενώ χαρακτήρισε υπερβολική την συμπεριφορά της κοινωνίας , αλλά και οι καταστηματάρχες θα πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο.

Ο κ. Αθανάσιος Σπάσηςπρότεινε την επαναδημοπράτηση των καταστημάτων και την αύξηση του μισθώματος ( σήμερα είναι 2.000 το χρόνο για το κάθε κατάστημα), ενώ ο κ. Θόδωρος Πασχαλίδης ζήτησε την παράταση λειτουργίας των καταστημάτων για άλλα 12 χρόνια , αλλά και την εφαρμογή του νόμου για την ηχορύπανση.

Ο κ. Φώτης Δομουχτσίδης έκανε λόγο για ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής , την ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση της και πρότεινε την πιστή εφαρμογή του νόμου για την ηχορύπανση.

Ο κ. Νίκος Ιντζέςπρότεινε να δοθεί παράταση στον κ. Γιάννη Χαλίλη που δεν δημιούργησε προβλήματα και είναι φερέγγυος, ενώ ο κ. Αντώνης Τοπολίγκας υποστήριξε την αλλαγή χρήσης του ενός καταστήματος, ενώ πρότεινε να δοθεί παράταση στον κ. Χαλίλη. Το να δοθεί παράταση στον κ. Χαλίλη πρότεινε και ο κ. Γιώργος Τσίντσιος και ο κ. Σιδηρόπουλος υποστήριξε να αλλάξει χρήση το τρίτο κατάστημα. Το θέμα, αναβλήθηκε και  θα ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση  της Οικονομικής Επιτροπής.

 Το Τοπικό Συμβούλιο Σιδηροκάστρου αποφάσισε ομόφωνα επαναδημοπράτηση των καταστημάτων.

 

Άλλες αποφάσεις του Συμβουλίου

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη , την επιχορήγηση του Συλλόγου Καρναβαλιστών με 6.000 ευρώ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Πετριτσίου με 2.000 ευρώ. Πρόκειται για τις περυσινές επιχορηγήσεις τα χρήματα των οποίων δεν κατεβλήθησαν μέχρι τώρα. Εγκρίθηκε ακόμη η δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του Κέντρου νεότητας στο Λαογραφικό Σύλλογο Αγκίστρου, και την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου στο Άγκιστρο. Εγκρίθηκε επίσης και η παραχώρηση χώρου στο δημοτικό κατάστημα για την στέγαση του ΙΚΑ και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *