Συνεχίζεται η κόντρα Δομουχτσίδη – Φυταγκουρίδου

Έντονη είναι η  αντιπαράθεση της δημοτικής συμβούλου κυρίας Όλγας Φυταγκουρίδου με τον δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτη  Δομουχτσίδη για το θέμα των Λουτρών Σιδηροκάστρου.

Η κυρία Φυταγκουρίδου σε  ανάρτηση της  στην σελίδα της στο Facebook   αναφέρει :

«Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνονται πίσω από τις πλάτες των δημοτών του Δήμου Σιντικής και αποβαίνουν σε βάρος τους, αλλά δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας διότι «κάποιοι» φροντίζουν – με επιτυχία – γι’ αυτό…. Ευτυχώς, η περίπτωση που θα καταθέσω σήμερα δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. Έρχεται στο φως και καταδεικνύει πως μερικά πράγματα ξεπερνούν και την πιο ζωηρή φαντασία…. Νοέμβριος 2015: το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής με ψήφους 9 έναντι 8 (!) αποφασίζει 47% αύξηση στα δημοτικά τέλη…. Αυτό σημαίνει, αν συνυπολογίσουμε την αύξηση της προηγούμενης χρονιάς, πως στη διετία της σημερινής δημοτικής αρχής τα δημοτικά τέλη του Δήμου μας αυξήθηκαν κατά 62% ή απλά για τα σπίτια πληρώναμε στο παρελθόν 1,10 ευρώ το τετραγωνικό και τώρα πληρώνουμε 1,78!!!!!! και για τα καταστήματα πληρώναμε 2,20 ευρώ και τώρα πληρώνουμε 3,56!!!!

Γιατί έγινε όλο αυτό; Μας είπαν για καλύτερες υπηρεσίες.. Αμ δε!! Φαίνεται πως ο Δήμαρχος είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του.

Μάρτιος 2016

Ο ίδιος ο Φώτης Δομουχτσίδης ζητά από τη ΔΕΗ να μεταφερθεί ο λογαριασμός ρεύματος των Λουτρών Σιδηροκάστρου (σημερινή ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ) στον πολλαπλό λογαριασμό του Δήμου Σιντικής!!!! Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Πως από τα χρήματα που πληρώνουμε όλοι μας – μέσω των λογαριασμών του ρεύματος σε δημοτικά τέλη- που είδαμε πόσο αυξήθηκαν – αντί να πάνε για υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας πήγαν για να πληρώσουν το ρεύμα των Λουτρών… Η λυπητερή; Περίπου 130. 000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες!!! Και το πάρτι θα συνεχίζονταν αν κάποιοι δεν το έπαιρναν χαμπάρι…. Και ω! του θαύματος: ρωτώντας το Δήμαρχο πώς πληρώθηκε το ρεύμα των Λουτρών από το Δήμο να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και να βροντοφωνάζει πως η ΔΕΗ αυθαίρετα προέβη σ’ αυτήν την κίνηση. Όμως δεν είναι έτσι. Δυστυχώς – για όλους μας – ο Δήμαρχος έδωσε εντολή για κάτι απαράδεκτο, για κάτι ολέθριο, για κάτι παράνομο. Έτσι ο Δήμος μας εμφανίζει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο έλλειμμα στο ταμείο του κι αυτό προσπαθούν να το καλύψουν με παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!! Και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Λουτρών να πανηγυρίζουν για το μεγάλο βάρος που έφυγε από τα Λουτρά για να καταλήξει στις πλάτες των Σιντίων…. Αυτός είναι δυστυχώς, όχι απλά ο ορισμός μια ς παράτυπης ενέργειας αλλά η επιτομή του σκανδάλου…

Η αλήθεια έχει διάρκεια, ενώ το ψέμα όχι. Μόνο που και η αλήθεια θέλει αποδείξεις! Αναφέρομαι στην ανάρτησή μου της 17ης Σεπτεμβρίου. Ιδού, λοιπόν!!Από τη μια μεριά το έγγραφο του Δημάρχου Σιντικής με το όποιο παρακαλεί για τη μεταφορά του ρεύματος των Λουτρών Σιδηροκάστρου στο Δήμο και από την άλλη η διαβεβαίωσή του ότι αυτό το έκανε η ΔΕΗ αυθαίρετα, από μόνη της και, μάλιστα, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ενώπιον όλων των δημοτών!!!!!Ο ορισμός του ψέματος και της εξαπάτησης;;;;»

 

Τι  απάντησε  ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Τηλεπιλογές και την Ελένη Μωραΐτη, στις 22.9.16 : 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο


Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν φήμες , οι οποίες φυσικά είναι εις βάρος τους διότι και εγω διατηρώ κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Θα πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις και απο την αποκεντρωμένη που είναι ελεγκτής του δήμου και απο τους εισαγγελείς, διότι θα πρέπει να είναι βάσιμα αυτά που καταγγέλλονται.

Συμβαίνει το εξής περίεργο, μαθαίνει τις καταγγελίες ο δήμαρχος τελευταίος , διότι αν κάποιοι νομίζουν πως αυτό είναι αντιπολίτευση τους τονίζω ότι είναι καταστροφική αντιπολίτευση.

Πριν απο μερικές ημέρες μου ήρθε απο την αποκεντρωμένη διοίκηση ενα έγγραφο για να απολογηθώ , για μια καταγγελία που έκανε μια δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Έκπληκτος είδα ότι δεν ήξερε ορισμένα πράγματα. Αμέσως έφερα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Με κατήγγειλε ότι πήρα απο τον λογαριασμό του δήμου για τον φωτισμό χρήματα για να πληρώσω το ρεύμα των λουτρών , κάτι που είναι παντελώς ψέμα.

Ως γνωστόν τα λουτρά Σιδηροκάστρου εντάχθηκαν σε μια επιχείρηση που λέγεται Σιντική ΔΑΕ. Όταν φτιάχτηκε η Σιντική ΔΑΕ το 2011, δεν είχαν μεταφερθεί οι λογαριασμοί του ρεύματος απο την παλιά επιχείρηση των λουτρών στη ΔΑΕ. ΤΟ οποίο είναι παράλειψη. Ο λογαριασμός εδω και πέντε χρόνια ήταν σε άλλο ΑΦΜ. Ήταν στην παλιά εταιρεία που δεν υπήρχε. Ωστόσο οι λογαριασμοί έρχονταν και πληρώνονταν κανονικά. Η ΔΕΗ ξεκινά να εισπράξει τα χρήματα της. Τα λουτρά Σιδηροκάστρου είχαν παλιά χρέη .

Τον Μάρτιο του 2016, είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΔΕΗ όπου μου είπαν πως τα λουτρά του Δήμου Σιδηροκάστρου χρεωστάνε τόσα χρήματα και λόγω παλιών χρεών θα κόψουν το ρεύμα.

Έστειλα ενα έγγραφο και λέω ότι αυτά που είναι απο τον προηγούμενο δήμο Σιδηροκάστρου να περάσουν στον δήμο Σιντικής , το οποίο το ομολογώ ότι ήταν λόγω ταχύτητας και άγνοιας. Αυτό έγινε με ενα έγγραφο που έγραφε , παρακαλούμε για την μεταφορά λογαριασμού που ήταν στα λουτρά Σιδηροκάστρου, να πληρωθεί ο λογαριασμός απο τον δήμο Σιντικής.  Το έχω υπογράψει αυτό, αλλά το είχα ξεχάσει και μου το είπαν απο το λογιστήριο. Αυτό το έγγραφο έγινε στις 8.3.16 και έγινε με δική μου εντολή.

Τον Ιούνιο ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ του Μαΐου. Όταν ήρθε λοιπόν ο πρώτος λογαριασμός , εγω δεν το ήξερα αυτό, μου λένε απο το λογιστήριο ότι δεν είναι λουτρά Σιδηροκάστρου, αλλά Σιντική ΔΑΕ και τα χρέη θα πρέπει να πάνε  σε αυτή τη νέα επιχείρηση. Πολύ ωραία λέω , ετοιμάστε το έγγραφο. Μου είπαν δηλαδή πως ο λογαριασμός έχει λανθασμένη χρέωση αριθμού παροχής . Φαίνεται ότι ο λογαριασμός αυτός χρεώθηκε στον πολλαπλό κωδικό του δήμου. Ενας λογαριασμός που δεν ανήκει στον δήμο Σιντικής, αλλά στη ΔΑΕ. Το ανεξόφλητο ποσόν ήταν 114.517 ευρώ.

Η ΔΕΗ μπήκε στον λογαριασμό και πήρε το 1/3 των παλιών  χρεών. Μόλις το είδαμε, στις 10 Ιουνίου 2016 ,  αμέσως στείλαμε ενα έγγραφο ζητώντας την άμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων και το χρέος να μεταφερθεί στη ΔΑΕ και την άμεση διαγραφή του υπόλοιπου της οφειλής εφόσον αυτό αφορά αποκλειστικά την ΔΑΕ. Η ΔΕΗ δεν απάντησε και έτσι στις 15 Ιουνίου 2016 , στέλνω προσωπικά ως δήμαρχος νέα επιστολή στη ΔΕΗ , ενισχύοντας το υπηρεσιακό έγγραφο αναφέροντας πως εκ παραδρομής ζητήθηκε και είχε ενταχτεί στον δήμο Σιντικής ο αριθμός παροχής ρεύματος ο οποίος ανήκει στην δημοτική επιχείρηση των λουτρών Σιδηροκάστρου, με την παράκληση να απενταχθεί άμεσα η συγκεκριμένη παροχή. Έρχεται και τρίτος λογαριασμός της ΔΕΗ. Στέλνουμε και νέο έγγραφο στις 12 Ιουλίου 2016 απο την υπηρεσία. Στέλνουμε και νέο έγγραφο στις 29 Αυγούστου 201, ενω με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας επισκεφτήκατε τον προϊστάμενο της ΔΕΗ κ. Ματθαίο, ο οποίος παραδέχτηκε πως υπήρχε μια καθυστέρηση, απο την ΔΕΗ.  

Εμένα που έγινε καταγγελία δυο μετά απο τις διευθετήσεις του θέματος με τη ΔΕΗ. Το έγγραφο της καταγγελίας ήρθε σε μένα στις 17 Αυγούστου και το έβαλα αμέσως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς κανείς μέχρι τότε δεν με ρώτησε για την υπόθεση και μου ήρθε ταμπλάς. Βεβαίως εγω έδωσα την εντολή να πάει ο λογαριασμός της συγκεκριμένης παροχής στον δήμο Σιντικής , όμως η ΔΕΗ αυθαίρετα πήρε τα χρήματα απο τον λογαριασμό του δήμου και των χρεών των λουτρών.

Όταν είπα να πάει στον λογαριασμό του δήμου δεν γνώριζα ότι ήμασταν τόσο καλά ρυθμισμένη , δηλαδή οι λογαριασμοί της ΔΕΗ πληρώνονται αυτόματα . Η ΔΕΗ δεν πήρε μόνο τα χρήματα του λογαριασμού αλλά και της οφειλής. Αυτό και αν είναι αυθαίρετο. Το αυθαίρετο είναι ότι η ΔΕΗ πήρε όλο το ποσό και όχι μόνο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Στον λογαριασμό πήγε με δική μου εντολή. Αλλά δεν έδωσα δικαίωμα να πάρει και τις οφειλές των προηγούμενων ετών.

Ο δήμος θα συνεχίσει  για την διευθέτηση  της υπόθεσης , άσχετα αν δεχόμαστε επιθέσεις , διότι αν καθίσουμε σε κάθε σκύλο που γαυγίζει και σταματάς δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου.

Συνεχίσαμε τις διεργασίες και η Σιντική ΔΑΕ πήγε στη ΔΕΗ έκανε λογαριασμό που απο το 2011 δεν υπήρχε. Σε νέα επίσκεψη μας στη ΔΕΗ διαπιστώθηκε ότι η Σιντική ΔΑΕ δεν υπήρχε στη ΔΕΗ. Υπήρχαν τα ρολόγια των λουτρών Σιδηροκάστρου και τώρα το ζήτημα ρυθμίστηκε.

Στις 15 Σεπτεμρβιου2016, η ΔΕΗ με έγγραφο της ζητά την  αποδοχή των χρεών απο την Σιντική ΔΑΕ , όπως αναφέρεται στα προηγούμενα έγγραφα του Δήμου Σιντικής ,  και με την παραλαβή του σχετικού εγγράψου απο την Σιντική ΔΑΕ θα προβεί σε πίστωση του Δήμου Σιντικής με αντίστοιχη χρέωση της Σιντικής ΔΑΕ.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, απαντά η Σιντική ΔΑΕ πως έπειτα απο την σύναψη της νέας σύμβασης της εταιρείας Σιντική ΔΑΕ με την ΔΕΗ 3 Σεπτεμβρίου 2016, παρακαλούμε όλες οι χρεώσεις , υποχρεώσεις και οφειλές των λογαριασμών παρελθόντος και παρόντος προς εσάς απο την Σιντική ΔΑΕ της συγκεκριμένης παροχής να μεταφερθούν  στην Σιντική ΔΑΕ. Η ΔΑΕ δηλαδή αναλαμβάνει τα χρέη της , ενω ο δήμος ζητά τα λεφτά του.

Έκανα λάθος , τίποτε δεν χάσαμε. Απο εμπάθεια έγινε η καταγγελία στο πρόσωπο μου. Αυτό είναι καταστροφική αντιπολίτευση.   

 

Φώτης Δομουχτσίδης . Οι πολίτες της Σιντικής δεν δέχονται να “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης “!

 

Απάντηση στις καταγγελίες της δημοτικής συμβούλου κ Όλγας Φυταγκουρίδου

 

Ο ορισμός του ψέματος και της εξαπάτησης για τον διαδικασία πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος των Λουτρών Σιδηροκάστρου δίνει ο δήμαρχος Σιντικής κ Φώτης Δομουχτσίδης ο οποίος κάνει λόγο για μισή αλήθεια που μπορεί να περιέχει άλλο τόσο ψέμα .Ενω αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων αφού όπως γράφει στην απάντηση του καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει ή γράφει, πόσο μάλλον όταν  συκοφαντεί δια του τύπου ( διαδίκτυο-Internet ).

 

Το serresbomb.blogspot.gr επικοινωνήσε  με τον δήμαρχο ζητώντας την απάντηση του και την θέση της δημοτικής αρχής  στις καταγγελίες της κ Ολγας Φυταγκουρίδου .Διαβάστε την δήλωση του κ Δομουχτσίδη

 

“Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφίν μύθον ακούσεις “

Η αποσπασματική επιχειρηματολογία ανώριμων, εμπαθών τοποθετήσεών, που γίνονται βιαστικά, λυσαλέα,   χωρίς, ενημέρωση,   , στο επίπεδο της συκοφαντίας, εκθέτει!

Η μισή αλήθεια μπορεί να περιέχει άλλο τόσο ψέμα,  ίσως και περισσότερο!

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει ή γράφει, πόσο μάλλον όταν  συκοφαντεί δια του τύπου ( διαδικτυο-Internet ).

Ας αναλογιστεί τις ευθύνες του για τις πράξεις του,   αυτές που έχει για αυτά που έκανε όταν ήταν σε κύριες δοτές θέσεις ,  και για αυτά που κάνει!

Οι πολίτες κρίνουν.

Και απαιτούν να ζητηθούν ευθύνες για αυτούς που διασύρουν το Δήμο τους με συκοφαντίες στο Πανελλήνιο.

Δεν δέχονται πλέον να “φωνάζει ο κλέφτης για να  φοβηθεί ο νοικοκύρης “!

Τα καλύτερα έπονται…

Φώτης Δομουχτσίδης

Δήμαρχος Σιντικής

Πηγή : serresbomb.blogspot.gr

 

Ανταπάντηση  της   Όλγας Φυταγκουρίδου

 

Η αλαζονεία, η έπαρση, η οίηση είναι από μόνες τους πολύ κακός σύμβουλος.. Όταν μάλιστα συνοδεύονται από αμετροέπεια τότε το μίγμα είναι πραγματικά σοκαριστικό!!Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

1. Αν κάποιος είναι εμπαθής, διότι πράττει το καθήκον του, ναι είμαι εμπαθής! Όταν κάποιος είναι εμπαθής, διότι δεν ανέχεται από έναν ταγό της εξουσίας, να λέει ασύστολα και χωρίς καμιά αιδώ ψέματα, ναι είμαι εμπαθής! Όταν κάποιος είναι εμπαθής, διότι καταγγέλλει τα κακώς κείμενα μιας ανύπαρκτης και ανίκανης δημοτικής αρχής, ναι είμαι εμπαθής! Όταν κάποιος είναι εμπαθής, διότι προασπίζεται το συμφέρον των δημοτών, ναι είμαι εμπαθής! Όταν κάποιος στηλιτεύει συμπεριφορές και ενέργειες που δε συνάδουν με ένα υγιές μοντέλο άσκησης διοίκησης, τότε ναι είμαι εμπαθής!! Στην ιστορία που ανέκυψε με το θέμα του ρεύματος της ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ, αναζήτησα μόνο την απόλυτη αλήθεια, σε αντίθεση με «κάποιους» που είπαν μόνο ΨΕΜΑΤΑ. Κάποιους που το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί και πως θα μηνύσουν blogs διότι τόλμησαν να αναδημοσιεύσουν τα δικά μου γραφόμενα! Αυτές οι πρακτικές απειλών και απόπειρας φίμωσης παραπέμπουν σε πρακτικές άλλων εποχών που ευτυχώς έχουν καταδικαστεί και ανήκουν στο παρελθόν.

2. Ναι, κατείχα για 3 χρόνια και 8 μήνες μια «δοτή» θέση διοίκησης όταν ορίστηκα από το Δημ. Συμβούλιο Πρόεδρος της τότε ΔΕΥΑΚ και σημερινής ΔΕΥΑΣΙ. Ως επικεφαλής του Δ.Σ. πράξαμε έργο για το οποίο είμαι υπερήφανη και το αναγνωρίζουν οι πάντες!! Αν ο σημερινός Δήμαρχος και Σύμβουλος της προηγούμενης περιόδου είχε οτιδήποτε μεμπτό να μου καταλογίσει, όφειλε εκ της θέσης του να με ψέξει. Το έκανε; Όχι, αντ΄αυτού εξήρε το έργο μας, αλλά τότε ήταν – προφανώς – αλλιώς τα πράγματα…

3. Ποιος διασύρει το Δήμο στο πανελλήνιο; Μία Δημοτική Σύμβουλος που τηρεί τον όρκο που έδωσε ή ένας Δήμαρχος που προέβη σε μια ανήκουστη πράξη και αντί να αποδεχτεί τις ευθύνες του παραμύθιαζε το Δημοτικό Συμβούλιο;

4. Ποιος είναι ο κλέφτης και ποιος ο νοικοκύρης κ. Δήμαρχε; Αυτός που έχει πίσω του μια επιτυχημένη θητεία αναγνωρισμένη από όλους ή αυτός που κάνει το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο, που διοικεί από το διαδίκτυο, που παινεύεται για έργα άλλων, που επιβάλει δυσβάστακτους φόρους, που η αίσθηση του μέτρου του είναι παντελώς άγνωστη;;

5. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος (γνωρίζετε άραγε τι ακριβώς σημαίνει αυτό;;) αγωνίζομαι για την αλήθεια και τη διαφάνεια. Πλείστες φορές, έπεσαν στην αντίληψή μου πράγματα μεμπτά και αναζήτησα την αλήθεια. Απευθύνθηκα, σε σας κ. Δήμαρχε, ζητώντας απαντήσεις και σεις ούτε μία φορά δεν μου απαντήσατε ως οφείλατε!! Ή σιωπούσατε ή υπεκφεύγατε….

6. Δεν πτοούμαι!! Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, συνέπεια και υπευθυνότητα. Διότι, ευτυχώς, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δε θα πάψουν ν’ αγωνίζονται για το κοινό καλό!!

7. Ναι, κάποιοι θα βρεθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.. Από τη θέση του κατηγορουμένου ή από τη θέση του κατήγορου!! Θα δούμε ποια θέση κρατά η Ιστορία για τον καθένα μας!! ΚΙ όταν θα έρθει αυτή η ώρα, σε ό,τι με αφορά θα παραθέσω όλες τις αποδείξεις για όσα καταγγέλλω.. Άραγε, εσείς τι θα παραθέσετε; Και, τότε θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!!! Η δικαιοσύνη και οι ελεγκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους και θα λάμψει η αλήθεια!

Όντως τα καλύτερα έρχονται!!

Όλγα Π. Φυταγκουρίδου

Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Σιντικής

 

Τα έγγραφα που ανάρτησε η κυρία Φυταγκουρίδου 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *