Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.Μακάριος το Σάββατο 18 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ακριτοχωρίου.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει και θα ευλογήσει την εκδήλωση της μετακατασκηνωτικής συνάντησης των κυριών των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής που θα γίνει στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

            Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Αγιασμό με την ευκαιρία ενάρξεως του νεανικού κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη χριστιανική εστία.

            Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει  και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείας.

            Την Κυριακή το απόγευμα στις 6 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ομιλία για την φετινή χρονιά του π.Διονυσίου Στυλιανίδη, Πρωτοσυγκέλλου – Ιεροκήρυκος στην χριστιανική εστία. Η ομιλία θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.

            Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου με την ευκαιρία τελέσεως προ διετίας των εγκαινίων του Καθολικού την ημέρα αυτή.

 Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει κουρά Μοναχής. Μετά την Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα στο Αρχονταρίκι της Μονής Σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και των συζύγων τους . Στην ως άνω Σύναξη θα ομιλήσει ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής , καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα : «Η λειτουργική ζωή της Ιερατικής οικογένειας» καθώς και η Πρεσβυτέρα κ. Μαρία Αφεντουλίδου, με θέμα : « Ο ρόλος της πρεσβυτέρας στην οικογένεια και στην ενορία». Θα προεδρεύσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

            Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήριά της η Καθηγουμένη Ιακώβη Μοναχή.

            Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην ως άνω Ιερά Μονή.

            Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του « Επιταφίου του Αγίου Δημητρίου» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προσκληθείς από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος του Αγίου στη  πόλη της Θεσσαλονίκης.

            Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου , ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καλοχωρίου στις 6 το απόγευμα, ενώ αργότερα στις 7.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λιβαδίας.

 

            Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ,εορτή του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δασοχωρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *